r
Nosalty Logó

Erdélyi lucskos káposzta ahogy Glaser készíti

4,0

1 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Erdélyi lucskos káposzta ahogy Glaser készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

316
Kalória
15.9g
Fehérje
16.7g
Szénhidrátok
20.9g
Zsír
505.8g
Víz
29.5g
Koleszterin
4.2g
Rost
7.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1263 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 49 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1429.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    1181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    505.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 316 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5718.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    501 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    4724 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    2023.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    460 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    198 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 1263 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 49 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, a forró olajban üvegesre dinszteljük, megszórjuk a paprikával, elkeverjük, majd felöntjük kb. 1,25 l vízzel, sóval ízesítjük.
  2. Hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott húst, felfőzzük, lefedve kb. 30-45 percig főzzük, míg a hús majdnem puha.
  3. A káposztát 4-be vágjuk, a torzsát kivágjuk, a káposzta negyedeket kettévágjuk, majd kb. ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, és betesszük a levesbe.
  4. Hozzáadjuk a csombort és a köményt, felfőzzük, lefedve kb. 20 percig főzzük, míg a káposzta megpuhul.
  5. A lisztet simára keverjük a tejföllel, keverünk hozzá 1-2 merőkanálnyit a forró levesből, majd a leveshez öntjük, és besűrítjük vele.
  6. Sóval, borssal ízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 65 perc

A levest megszórhatjuk friss, apróra vágott kaporral, és ízesíthetjük 1-2 ek ecettel is. Friss, fehér kenyérrel tálaljuk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!