Erdélyi lucskos káposzta ahogy Glaser készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
18 kcal
-
0 kcal
-
313g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g füstölt tarja135 kcal
-
188g káposzta38 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
316
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
71 kcal
-
0 kcal
-
1250g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
300g füstölt tarja540 kcal
-
750g káposzta150 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1263
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
0 kcal
-
47.7g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
11.5g füstölt tarja21 kcal
-
28.6g káposzta6 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
7.6g tejföl15 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
49
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1429.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 1181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 505.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 115 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
316
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.5 g
Zsír
-
Összesen 83.6 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5718.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 501 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 353 mg
-
Nátrium 4724 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 2023.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 278 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 227 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 460 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 291 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 198 micro
-
β-karotin 303 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
1263
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
49
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
0.5 teáskanál fűszerpaprika
-
1.3 l víz
-
só ízlés szerint
-
300 g füstölt tarja
-
750 g káposzta
-
0.5 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 púpozott ek finomliszt
-
200 g tejföl
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A hagymát apróra vágjuk, a forró olajban üvegesre dinszteljük, megszórjuk a paprikával, elkeverjük, majd felöntjük kb. 1,25 l vízzel, sóval ízesítjük.
- Hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott húst, felfőzzük, lefedve kb. 30-45 percig főzzük, míg a hús majdnem puha.
- A káposztát 4-be vágjuk, a torzsát kivágjuk, a káposzta negyedeket kettévágjuk, majd kb. ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, és betesszük a levesbe.
- Hozzáadjuk a csombort és a köményt, felfőzzük, lefedve kb. 20 percig főzzük, míg a káposzta megpuhul.
- A lisztet simára keverjük a tejföllel, keverünk hozzá 1-2 merőkanálnyit a forró levesből, majd a leveshez öntjük, és besűrítjük vele.
- Sóval, borssal ízesítjük.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 174
- Tegnapi nézettség: 39
- 7 napos nézettség: 494
- Össznézettség: 324302
- Feltöltés dátuma: 2015. február 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A levest megszórhatjuk friss, apróra vágott kaporral, és ízesíthetjük 1-2 ek ecettel is. Friss, fehér kenyérrel tálaljuk.