r
Nosalty Logó

Erdeigyümölcs-habos brownietorta

nyultanti
Erdeigyümölcs-habos brownietorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Torta

Krém

676
Kalória
9.5g
Fehérje
62.4g
Szénhidrát
43.4g
Zsír
57.7g
Víz
137.6g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
7.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Torta

Krém

Összesen 676 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Torta

Krém

Összesen 5407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Torta

Krém

Összesen 284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 676 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    346.9 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2573.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1162 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    499.2 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    461.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    996 micro
Összesen 5407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 284 kcal

Elkészítés

Torta

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
  2. A tojásokat jól elkeverjük (pl. kézi habverővel) az édesítővel és az olajjal. Egy külön tálban elvegyítjük a lisztet a kakaóval és a sütőporral. A csokoládét apró, de még érzékelhető darabokra vágjuk.
  3. A lisztes keveréket elkeverjük a tojásos keverékkel, beleforgatjuk a csokidarabokat, majd az egészet egy sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába öntjük. Kb. 18-20 percig sütjük.

Krém

  1. A tejszínt jól behűtjük, akár 5-10 percre a mélyhűtőbe is betehetjük.
  2. A gyümölcsöt 7,5 dkg cukorral és két evőkanál vízzel pépesre főzzük.
  3. A keményítőt kevés vízzel összekeverjük, majd a gyümölcshöz adjuk, és sűrűre főzzük, végül langyosra hűtjük.
  4. A zselatint a használati útmutatónak megfelelően 2 evőkanál vízben feloldjuk, majd a gyümölcsös péphez adjuk. Hozzákeverjük a tejfölt is.
  5. A tejszínből habot verünk, majd óvatosan a gyümölcsös keverékbe forgatjuk.
  6. A krémet a kihűlt, még mindig a tortaformában lévő tésztára kenjük, majd 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Gyümölccsel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C

Ezt a receptet eredetileg mákos alappal szoktam készíteni, de az ünnepelt, akinek most készült, nem szereti a mákot. A családban van még cukorbeteg és lisztérzékeny, így kissé átdolgoztam a receptet, brownies alapot kapott, a búzalisztet rizslisztre cseréltem, a cukrot pedig eritritre.

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...