r
Nosalty Logó

Erdei gyümölcshabos máktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyultanti
Erdei gyümölcshabos máktorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 421 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 3376 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 221 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 421 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    140 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4520.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1220 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    1827 mg
  • Nátrium
    1245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.6 g
  • Cukor
    254 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1008 micro
Összesen 3376 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat, a cukorral habosra keverjük. A többi hozzávalót jól elkeverjük, majd a tojásos habhoz adjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt formába tesszük, nyugodtan választhatunk viszonylag nagyobb átmérőjűt is, mert nem kell felvágnunk, elég egy vékonyabb réteg a tésztából. Beletesszük a tésztát a formába, és 20-25 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.

Krém

  1. A krémhez, a gyümölcsöt a cukorral és két evőkanál vízzel pépesre főzzük.
  2. A keményítőt kevés vízzel összekeverjük, majd a gyümölcshöz adjuk, és sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük.
  3. A jól lehűtött tejszínből a porcukorral habot verünk. Nyugodtan elfelejthetjük a különféle cukrászhabokat, és bátran próbálkozzunk tejszínnel, mindössze annyi a titka, hogy alaposan le kell hűteni (én még 5-10 percre a mélyhűtőbe is be szoktam tenni, mielőtt habbá verem).
  4. A zselatint a használati útmutatónak megfelelően feloldjuk (2 evőkanál vízben), majd a gyümölcshöz adjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, majd beleforgatjuk a tejszínhabot is. Óvatosan keverjük, őrizzük meg a habos állagát.
  5. A krémet szépen a tésztára kenjük, ha van, használjunk tortakarikát, így könnyebb lesz, majd 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3107
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 18.

Ajánló

Kísérletezzünk bármilyen bogyós gyümölccsel, sőt a végén még néhányat kisebb darabokra vágva is a krémbe keverhetünk, vagy díszíthetjük vele a tortát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erdei gyümölcshabos máktorta
nyultanti 100 recept

Ezen a héten megláttam ezt a receptet, és azonnal beleszerettem, egyszerűen nem bírtam ki, hogy ne próbáljam ki. Az ellentétek süteménye ez: az alja sötét, és tömör, és édes, és erre tesszük a gyönyörű rózsaszín, habos, savanykás krémet. Épp ettől a kontraszttól lesz annyira tökéletes!

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...