Epres-vaníliapudingos pite Gegabriella konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gegabriella
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
19g sertészsír169 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
22g tejföl43 kcal
Hozzávalók a töltelékhez
-
21 kcal
-
50g tej28 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
50g eper15 kcal
-
5g tojásfehérje3 kcal
Összesen
660
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
150g sertészsír1353 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
175g tejföl347 kcal
Hozzávalók a töltelékhez
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
400g eper120 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
Összesen
5275
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
24.5g finomliszt89 kcal
-
7.3g sertészsír66 kcal
-
9.8g cukor38 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
8.6g tejföl17 kcal
Hozzávalók a töltelékhez
-
2.2g vaníliás pudingpor8 kcal
-
19.6g tej11 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
19.6g eper6 kcal
-
2g tojásfehérje1 kcal
Összesen
257
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 26.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 695.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 214 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 73.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
660
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.3 g
Zsír
-
Összesen 208.6 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 680 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5560.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 211 mg
-
Kálcium 1710 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 189 mg
-
Foszfor 2121 mg
-
Nátrium 1308 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 760.2 g
-
Cukor 322 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 589.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 373 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 223 mg
-
D vitamin: 240 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 291 micro
-
Kolin: 510 mg
-
Retinol - A vitamin: 360 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 632 micro
Összesen
5275
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
257
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
15 dkg sertészsír
-
20 dkg cukor
-
2 db tojássárgája
-
1 csomag sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
4 dl tej
-
4 púpozott ek cukor
-
40 dkg eper
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához
- A tészta hozzávalóiból először a lisztet és a zsiradékot elmorzsoljuk, majd mehet hozzá a többi hozzávaló. Lágy, jól gyúrható tésztát kapunk, amit az összeállítást követően legalább egy órát pihentessünk a hűtőben.
- Míg a tészta pihen, készítsük el a pudingot és tisztítsuk meg az epret
- A pihenési idő letelte után nyújtsuk ki a tészta 2/3-át megfelelő nagyságúra, és helyezzük kivajazott-lisztezett tortaformába, majd mehet vissza 30 percre a hűtőbe.
- A sütőt melegítsük elő 175 fokra (alsó-felső sütés), és a hűtőből kivett tésztánkat helyezzük a sütőbe kb. 10-15 percre.
- Az elősütés után töltsük meg a pudinggal, és helyezzük rá a felszeletelt epret, majd tetszés szerint díszítsük a megmaradt tésztával, és kenjük meg a félretett tojásfehérjével. Helyezzük vissza a sütőbe, és süssük szép aranybarnára (sütőtől függően 40-50 perc)
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 157
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 11063
- Feltöltés dátuma: 2020. június 13.
Ajánló
Hagyjuk kihűlni, de szerintem langyosan a legfinomabb :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Gegabriella
8 recept
A pite alaprecept a nagymamámtól való, mondhatni családi recept :) Bármilyen töltelékkel elkészíthető, épp ezért szezonnak megfelelően (alma, eper, stb) gyakran készítem más-más gyümölcsökkel. Most eperrel, mert a gyerekeim nagyon szeretik :)