r
Nosalty Logó

Epres-vaníliapudingos pite Gegabriella konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gegabriella
Epres-vaníliapudingos pite Gegabriella konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

660
Kalória
10.2g
Fehérje
95g
Szénhidrátok
26.1g
Zsír
73.7g
Víz
85g
Koleszterin
2.7g
Rost
40.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 5275 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 257 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    208.6 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5560.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1710 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    2121 mg
  • Nátrium
    1308 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    760.2 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    589.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 5275 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 257 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból először a lisztet és a zsiradékot elmorzsoljuk, majd mehet hozzá a többi hozzávaló. Lágy, jól gyúrható tésztát kapunk, amit az összeállítást követően legalább egy órát pihentessünk a hűtőben.
  2. Míg a tészta pihen, készítsük el a pudingot és tisztítsuk meg az epret
  3. A pihenési idő letelte után nyújtsuk ki a tészta 2/3-át megfelelő nagyságúra, és helyezzük kivajazott-lisztezett tortaformába, majd mehet vissza 30 percre a hűtőbe.
  4. A sütőt melegítsük elő 175 fokra (alsó-felső sütés), és a hűtőből kivett tésztánkat helyezzük a sütőbe kb. 10-15 percre.
  5. Az elősütés után töltsük meg a pudinggal, és helyezzük rá a felszeletelt epret, majd tetszés szerint díszítsük a megmaradt tésztával, és kenjük meg a félretett tojásfehérjével. Helyezzük vissza a sütőbe, és süssük szép aranybarnára (sütőtől függően 40-50 perc)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A pite alaprecept a nagymamámtól való, mondhatni családi recept :) Bármilyen töltelékkel elkészíthető, épp ezért szezonnak megfelelően (alma, eper, stb) gyakran készítem más-más gyümölcsökkel. Most eperrel, mert a gyerekeim nagyon szeretik :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tradicionális flódni

A magyarországi zsidó konyha egyik legzseniálisabb süteménye kérdés nélkül a flódni: impozáns, többemeletes édesség ez, ami az ünnepi ízek legjavát egymás után magába pakolja. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!