r
Nosalty Logó

Epres-vaníliakrémes muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-vaníliakrémes muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1058 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 6341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 304 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 1058 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    412.2 g
  • Telített zsírsav
    266 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4352.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1307 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1505 mg
  • Nátrium
    1072 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    613.7 g
  • Cukor
    391 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2894 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2839 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    658 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    603 micro
Összesen 6341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. Tészta: Melegítsük elő a sütőt 170-180 fokra. Keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, kakaópor).
  2. Verjük fel a tojásokat, majd keverjük hozzá a vajat, a cukrot és végül a lekvárt is.
  3. A tojásos masszához adjuk hozzá a lisztes keveréket, majd az apróra darabolt (vagy reszelt) csokoládét.
  4. A muffin formákat kikenjük vajjal vagy kibéleljük muffin papírral, majd nagyjából 3/4 részéigtöltjük meg a tésztával.
  5. Nagyjából 20-25 percig sütjük. (A 20. percnél végezzünk tűpróbát, szúrjunk egy hústűt a muffinokba, és ha kihúzva nem ragad rá a tészta, akkor a sütinkelkészült.)
  6. Vegyük ki a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. Krém: A tejet felfőzzük a liszttel, majd kihűtjük.
  8. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a kihűlt lisztes krémet.
  9. Felverjük a Hulala tejszínt, és a felét belekeverjük a krémbe, így egy könnyű, laza krémet kapunk, amit aztán habzsákba töltünk. A maradék tejszínhabot is szintén beletöltjük egy habzsákba.
  10. Kettévágjuk a muffinokat, és felszeleteljük az epreket.
  11. Összeállítjuk: A muffin aljára helyezünk 2-3 vékony szelet epret, majd a habzsákból rányomunk egy kevés krémet, arra egy kis tejszínhabot, aztán ráhelyezzük a muffin tetejét.
  12. Mivel a krémből elég sok lesz és a tejszínből is marad, így a muffinok tetejét kedvünkre díszíthetjük velük, és a megmaradt eprekkel illetve porcukorral is (kinek, hogy tetszik).
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1871
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük ezt a sütit, mert nagyon puha és omlós marad a tésztája. Ezenfelül a krémtől, a tejszínhabtól és a gyümölcstől még százszor jobb lesz. Szinte bármilyen más gyümölccsel is elkészíthetjük, akár fagyasztottal is, csak ilyenkor meg kell várni, amíg teljesen kiolvad és le kell csepegtetni. Kb. 12-15 darab lesz belőle.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...