Epres-vaníliakrémes muffin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 29% Zsír
Tészta
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
11 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
10g eperlekvár28 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
Krém
-
83g tej47 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
42g vaj299 kcal
-
23g cukor90 kcal
-
6 kcal
-
33g eper10 kcal
-
84 kcal
Összesen
1058
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 29% Zsír
Tészta
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
68 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
60g eperlekvár167 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
Krém
-
500g tej280 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g eper60 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
Összesen
6341
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 29% Zsír
Tészta
-
7.2g finomliszt26 kcal
-
7.2g porcukor28 kcal
-
7.2g vaj52 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
5.3g tojás7 kcal
-
2.9g eperlekvár8 kcal
-
2.4g étcsokoládé13 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
Krém
-
24g tej13 kcal
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
12g vaj86 kcal
-
6.7g cukor26 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
9.6g eper3 kcal
-
9.6g növényi habtejszín24 kcal
Összesen
304
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 68.7 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 725.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 251 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.3 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 59.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 482 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 473 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
1058
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 69.6 g
Zsír
-
Összesen 412.2 g
-
Telített zsírsav 266 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4352.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 1307 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 321 mg
-
Foszfor 1505 mg
-
Nátrium 1072 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 613.7 g
-
Cukor 391 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 356.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2894 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 403 mg
-
Retinol - A vitamin: 2839 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 658 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 603 micro
Összesen
6341
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
304
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
15 dkg finomliszt
-
15 dkg porcukor
-
15 dkg vaj
-
3 dkg cukrozatlan kakaópor
-
2 db tojás
-
3 ek eperlekvár
-
0.5 csomag sütőpor
Krém
-
5 dl tej
-
5 evőkanál finomliszt
-
25 dkg vaj
-
14 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg eper
-
200 ml növényi habtejszín
Elkészítés
Tészta
- Tészta: Melegítsük elő a sütőt 170-180 fokra. Keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, kakaópor).
- Verjük fel a tojásokat, majd keverjük hozzá a vajat, a cukrot és végül a lekvárt is.
- A tojásos masszához adjuk hozzá a lisztes keveréket, majd az apróra darabolt (vagy reszelt) csokoládét.
- A muffin formákat kikenjük vajjal vagy kibéleljük muffin papírral, majd nagyjából 3/4 részéigtöltjük meg a tésztával.
- Nagyjából 20-25 percig sütjük. (A 20. percnél végezzünk tűpróbát, szúrjunk egy hústűt a muffinokba, és ha kihúzva nem ragad rá a tészta, akkor a sütinkelkészült.)
- Vegyük ki a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- Krém: A tejet felfőzzük a liszttel, majd kihűtjük.
- A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a kihűlt lisztes krémet.
- Felverjük a Hulala tejszínt, és a felét belekeverjük a krémbe, így egy könnyű, laza krémet kapunk, amit aztán habzsákba töltünk. A maradék tejszínhabot is szintén beletöltjük egy habzsákba.
- Kettévágjuk a muffinokat, és felszeleteljük az epreket.
- Összeállítjuk: A muffin aljára helyezünk 2-3 vékony szelet epret, majd a habzsákból rányomunk egy kevés krémet, arra egy kis tejszínhabot, aztán ráhelyezzük a muffin tetejét.
- Mivel a krémből elég sok lesz és a tejszínből is marad, így a muffinok tetejét kedvünkre díszíthetjük velük, és a megmaradt eprekkel illetve porcukorral is (kinek, hogy tetszik).
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1873
- Feltöltés dátuma: 2013. november 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nagyon szeretjük ezt a sütit, mert nagyon puha és omlós marad a tésztája. Ezenfelül a krémtől, a tejszínhabtól és a gyümölcstől még százszor jobb lesz. Szinte bármilyen más gyümölccsel is elkészíthetjük, akár fagyasztottal is, csak ilyenkor meg kell várni, amíg teljesen kiolvad és le kell csepegtetni. Kb. 12-15 darab lesz belőle.