r
Nosalty Logó

Epres túrótorta Nyuszkómackó konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyuszkómackó
Epres túrótorta Nyuszkómackó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta hozzávalói

Töltelék hozzávalói

Díszítés hozzávalói

Összesen 627 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta hozzávalói

Töltelék hozzávalói

Díszítés hozzávalói

Összesen 6263 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta hozzávalói

Töltelék hozzávalói

Díszítés hozzávalói

Összesen 214 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    813 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 627 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.2 g

Zsír

  • Összesen
    318.5 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    771 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8129.9 g
  • Cink
    787 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1719 mg
  • Vas
    610 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    2810 mg
  • Nátrium
    1794 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    712.8 g
  • Cukor
    479 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1230.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    273 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    76 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    362 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    667 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1136 micro
Összesen 6263 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Tészta hozzávalói

Töltelék hozzávalói

Díszítés hozzávalói

Elkészítés

Tészta hozzávalói

  1. A tojássárgáját a porcukorral jól elkeverjük.
  2. Kanalanként adjuk hozzá a lisztet, sütőport, vizet és olajat.
  3. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját.
  4. A masszát 3 egyenlő részre osztjuk. Egyesével sütjük a torta lapokat, 26 cm-s tortaformában. Így egyforma vastagságúak lesznek a lapok.

Töltelék hozzávalói

  1. A túrót a citrom levével és héjával, cukorral és vaníliás cukorral elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a joghurtot és a darabolt epret.
  3. Elkeverjük benne a zselatinfixet.
  4. Betesszük a hűtőbe, ha elkezd sűrűsödni, akkor beleforgatjuk a felvert tejszínt.
  5. Ezután még pihentetjük, és ha már jó sűrű, akkor betöltjük a lapokat.

Díszítés hozzávalói

  1. Kemény habbá verjük a tejszínt. Az epreket félbevágjuk.
  2. Az oldalát bevonjuk tejszínnel. A tetejét pedig az eperrel és tejszínnel felváltva díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1476
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nyuszkómackó 1 recept

Amikor készítettem, épp eperszezon volt, így nagyon ízletes és szép torta lett belőle. Születésnapi ajándéknak szántam, nagyon nagy sikere volt, és pillanatok alatt elfogyott.

Hozzávalók

Tészta hozzávalói

Töltelék hozzávalói

Díszítés hozzávalói

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...