r
Nosalty Logó

Epres-túrós tejszíntorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Epres-túrós tejszíntorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6696 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 240 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.2 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.6 g

Zsír

  • Összesen
    264 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7058.6 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1098 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    2373 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    915.6 g
  • Cukor
    631 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1343.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2238 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    1014 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1621 micro
Összesen 6696 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az egész tojásokat a cukorral alaposan felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és kivajazott tortaformában tűpróbáig sütjük.
  2. Az eperkrémhez az epreket összeturmixoljuk, majd lassú tűzön felmelegítve a zselatinnalfelforraljuk.
  3. A túróhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és alaposan összetörjük. A cukrot ízlés szerint adagoljuk.
  4. A langyossá hűlt eperkrémhez hozzáadjuk a túrót, és az egészet alaposan visszahűtjük. Amikor teljesen áthűlt az epres túró, akkor keverjük hozzá a habfixálóval felvert tejszínhabot.
  5. Összeállításnál a tortát három részre vágjuk, és rétegenként megkenjük a habos túrós töltelék 1/3-ával.
  6. Díszítésnél engedjük el a fantáziánkat. A tetejét díszíthetjük friss eperrel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x7
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8579
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kicsi lánykám betöltötte a 16. születésnapját, erre készítettem el azt a tortát. Saját szerzeményként gondolok rá, mert az otthon talált hozzávalókból ötöltem ki.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...