r
Nosalty Logó

Epres-túrós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss Móni
Epres-túrós szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

Az epres tetőhöz

Összesen 958 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

Az epres tetőhöz

Összesen 3822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

Az epres tetőhöz

Összesen 167 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2274.8 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.6 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 958 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.3 g

Zsír

  • Összesen
    70.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9099.1 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1739 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    3087 mg
  • Nátrium
    1554 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    658.5 g
  • Cukor
    486 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1254 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    241 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    915 mg
  • Retinol - A vitamin:
    505 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1608 micro
Összesen 3822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.6 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrós töltelékhez

Az epres tetőhöz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. Egy tálba szitáljuk a lisztet és a sütőport. A tojássárgájás masszához a lisztes sütőport hozzáadjuk, majd jól elkeverjük, és hozzáadjuk a felvert fehérjét, és óvatosan elkeverjük benne.
  2. Az eperkonzervből az epret beletesszük, és elkeverjük benne. A tésztamasszát egy kivajazott, kiliszetezett tepsibe öntjük, majd szép barnára sütjük. (Sütőpapírt is lehet használni!)
  3. A túrót összeturmixoljuk a kefírrel, hogy lágyabb legyen, majd a cukrot hozzáadva is turmixoljuk, hogy jól összekeveredjen.Egy zselatinfixet hozzáadunk, és elkeverejük benne. A kihűlt piskótára rákenjük a túrót, majd egy kicsit hagyjuk állni.
  4. A pudingot nem tejbe, hanem a konzervlevébe főzzük meg, illetve még eper- vagy málnaszörpöt adunk hozzá, kiegészítve, ha a konzerv levéneknincs meg a megfelelő mennyiség a dl-hez.
  5. Fogjuk amásodik konzerv eperszemeit, és szépen ráteszegetjük a túróra, majd az epres, pudingos masszát lassan rákanalazzük a tetejére, szépen, hogy mindenhova jusson egyformán! Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5623
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

A fantás sütit próbáltam átvinni epres formába! Úgy gondolom, hogy jól sikerült!

Hozzávalók

A tésztához

A túrós töltelékhez

Az epres tetőhöz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...