Epres-túrós szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kiss Móni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
83g tojás104 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
10 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
88g eperkonzerv81 kcal
A túrós töltelékhez
-
125g tehéntúró184 kcal
-
38g kefir23 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
5g zselatinfix7 kcal
Az epres tetőhöz
-
75g szörp227 kcal
-
43 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
88g eperkonzerv81 kcal
Összesen
958
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
350g eperkonzerv322 kcal
A túrós töltelékhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
150g kefir92 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
Az epres tetőhöz
-
300g szörp909 kcal
-
171 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
350g eperkonzerv322 kcal
Összesen
3822
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
14.5g tojás18 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
5.3g finomliszt19 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
15.4g eperkonzerv14 kcal
A túrós töltelékhez
-
22g tehéntúró32 kcal
-
6.6g kefir4 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0.9g zselatinfix1 kcal
Az epres tetőhöz
-
13.2g szörp40 kcal
-
8 kcal
-
0.9g cukor3 kcal
-
15.4g eperkonzerv14 kcal
Összesen
167
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.1 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 275 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2274.8 g
-
Cink 327 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 435 mg
-
Vas 253 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 772 mg
-
Nátrium 388 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164.6 g
-
Cukor 121 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 313.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 229 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 402 micro
Összesen
958
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 144.3 g
Zsír
-
Összesen 70.5 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9099.1 g
-
Cink 1306 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 1739 mg
-
Vas 1012 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 3087 mg
-
Nátrium 1554 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 658.5 g
-
Cukor 486 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1254 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 512 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 223 mg
-
D vitamin: 241 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 374 micro
-
Kolin: 915 mg
-
Retinol - A vitamin: 505 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1608 micro
Összesen
3822
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 399.6 g
-
Cink 57 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 26 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
6 púpozott ek finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
350 g eperkonzerv
A túrós töltelékhez
-
500 g tehéntúró
-
1.5 dl kefir
-
1 csomag zselatinfix
Az epres tetőhöz
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
2 ek cukor
-
350 g eperkonzerv
Elkészítés
A tésztához
- Először elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. Egy tálba szitáljuk a lisztet és a sütőport. A tojássárgájás masszához a lisztes sütőport hozzáadjuk, majd jól elkeverjük, és hozzáadjuk a felvert fehérjét, és óvatosan elkeverjük benne.
- Az eperkonzervből az epret beletesszük, és elkeverjük benne. A tésztamasszát egy kivajazott, kiliszetezett tepsibe öntjük, majd szép barnára sütjük. (Sütőpapírt is lehet használni!)
- A túrót összeturmixoljuk a kefírrel, hogy lágyabb legyen, majd a cukrot hozzáadva is turmixoljuk, hogy jól összekeveredjen.Egy zselatinfixet hozzáadunk, és elkeverejük benne. A kihűlt piskótára rákenjük a túrót, majd egy kicsit hagyjuk állni.
- A pudingot nem tejbe, hanem a konzervlevébe főzzük meg, illetve még eper- vagy málnaszörpöt adunk hozzá, kiegészítve, ha a konzerv levéneknincs meg a megfelelő mennyiség a dl-hez.
- Fogjuk amásodik konzerv eperszemeit, és szépen ráteszegetjük a túróra, majd az epres, pudingos masszát lassan rákanalazzük a tetejére, szépen, hogy mindenhova jusson egyformán! Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x22
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5623
- Feltöltés dátuma: 2011. november 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Kiss Móni
258 recept
A fantás sütit próbáltam átvinni epres formába! Úgy gondolom, hogy jól sikerült!