r
Nosalty Logó

Epres-túrós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
bacver
Epres-túrós sütemény
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1271 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.3 g
  • Cink
    108 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    91 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 212 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2582 g
  • Cink
    651 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    501 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    662 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.8 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    546 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 1271 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.5 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epreket megmossuk, lecsöpögtetjük, és félbe vágjuk őket (ha nagyok, akkor inkább harmadoljuk).
  2. Kibélelünk folpack-kal egy püspökkenyérsütő formát, úgy hogy jóval túllógjon a peremén, és az aljában egy rétegben szépen egymás mellé helyezgetjük az epreket (a közepükkel lefelé).
  3. A túrót egy tálba tesszük, egy villa segítségével kissé összetörjük, és hozzákeverjük a tejfölt, a vaníliás cukrot, a porcukrot és a citrom héját. Ha alposan elkevertük és elég édesnek találjuk, akkor mehet bele a zselatinfix, amivel szintén jól elkeverjük.
  4. A túrókrém felét rákanalazzuk a lerakott eperre, és óvatosan elsimítjuk rajta, úgy hogy az eperdarabok ne mozduljanak el, és közéjük is bemenjen a krém.
  5. Ezután piskótakorong (vagy babapiskóta) réteg következik, szép szorosan egymás mellé pakolva. Kevés, kb. fél dl tejet langyosítunk és ezzel (úgy a fele mennyiséggel) meglocsolgatjuk a piskótát. De azért csak óvatosan, ne maradjon száraz, de ne is áztassuk el nagyon, mert még a krémből is vesz majd fel nedvességet.
  6. Jöhet újra az eper, aztán a krém és végül a piskótaréteg. Ezt a piskótaréteget is meglocsoljuk tejjel. A túllógó fóliát visszahajtjuk a süteményre, és lehetőleg légmentesen zárjuk le. Picit le is nyomkodhatjuk, de csak óvatosan.
  7. Hűtőbe tesszük 8-10 órára. Tálalás előtt, a fóliát kihajtjuk, és egy tálra borítjuk a süteményt, majd óvatosan lehúzzuk róla.
  • Tepsi mérete: 30X10X10
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18364
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 27.

Ajánló

Más friss gyümölcsökkel is elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt itthon egy kis eprem, amiből valami egyszerű édességet akartam készíteni, és ezt találtam ki. Tudom, a fénykép hagy némi kívánnivalót maga után, de sajnos épp nem volt fényképezőgépem, úgyhogy telefonnal készült a kép, illetve tálat sem találtam, amire ráfért volna, így ezt a csúnya pizzatányért kellett alkalmaznom. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...