r
Nosalty Logó

Epres túrókrémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Z Melinda
Epres túrókrémtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 349 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4209 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.3 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 349 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.2 g

Zsír

  • Összesen
    219.4 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    642 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5535.3 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    915 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1535 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.4 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1506.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1663 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    493 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1627 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 4209 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.8 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészület:
  2. Az eper egyharmad részét, a szép szemeket kiválogatjuk, a torta díszítéséhez.
  3. A maradékot megmossuk és lecsepegtetjük.
  4. A szárakat eltávolítjuk, és félbe vagy negyedbe vágjuk őket attól függően, hogy mekkorák az eperszemek.
  5. Elkészítés:
  6. A sherryt (alkoholt) egy mély tányérba öntjük, és gyorsan beleforgatjuk a babapiskótákat. (Nem szabad átáznia!)
  7. Egy tortaformát kibélelünk a babapiskótával. (El is lehet törni, minél tömörebb legyen az alja.)
  8. A túrót villával áttörjük, és rászitáljuk a porcukrot, belereszeljük az egy citrom héját, és hozzáöntjük a kicsavart citrom levét is.
  9. Most jön a "nem szeretem és nem tudom lépés", figyeljünk nagyon:
  10. A zselatint beáztatjuk hideg vízbe kb 5 percre. Addig a a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. (Ha nem verődik fel a tejszín, akkor be kell rakni egy rövid időre a mélyhűtőbe, nemrég 5 perc sem kellett neki.)
  11. Ezután a zselatinlapokat kinyomkodjuk, és egy edényben lassú tűzön felolvasztjuk. Két evőkanál túrókrémmel elkeverjük, és az egészet a maradék túróhoz adjuk. (Itt legyünk nagyon ügyesek, nekem csomós maradt. Valószínűleg gyorsan és mindig kevergetni kell, hogy sima legyen.)
  12. Végül kanalanként belekeverjük a felvert tejszínhabot is.
  13. A krém felét rákenjük a már a tortaformában berakott piskóták tetejére, ebbe belenyomkodjuk az elfelezett eperdarabokat, és bevonjuk a maradék túrókrémmel.
  14. Letakarjuk alufóliával, és hűtőbe rakjuk kb. 6 órára.
  15. Tálalás:
  16. Előtte legalább 1 órával megmossuk a félretett eperszemeket. Vékony kis szeletekre vágjuk, és elrendezzük szépen a torta tetején. A tortazseléhez hozzáadunk 1 ek. porcukrot. (Ez nem nehéz.) Kanalazva ráadagoljuk a torta tetejére.
  17. Legalább 30 percre ismét hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed a torta teteje.
  18. Tálalás előtt le kell venni a tortaforma gyűrűjét, lehet hogy körbe kell vágni késsel a szélét, hogy ne törjön meg. (16 szelet lesz belőle.)
  19. Lehet hozzá tejszínhabot is tálalni. Jó szórakozást és jó étvágyat hozzá!
  • Tepsi mérete: 26
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 26016
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Z Melinda 1 recept

Szerettem volna a fiam születésnapjára saját készítésű tortát. Szereti az epret és így jött az ötlet. Szerintem a látvány magáért beszél. Lefotóztam gyorsan, és most leírom nektek. Várom a fejleményeket! Jó próbálkozást, ja és látod nem kell sütni. Vigyázz, nem túl édes sütemény. És a babapiskótával is jól bánj a bélelésnél. Sok sikert hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...