r
Nosalty Logó

Epres torta damoka konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
damoka
Epres torta damoka konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótatészta

Vaníliás krém

Összeállítás

656
Kalória
19.8g
Fehérje
82.9g
Szénhidrátok
26.3g
Zsír
119.3g
Víz
390.1g
Koleszterin
3.4g
Rost
56.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskótatészta

Vaníliás krém

Összeállítás

Összesen 656 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskótatészta

Vaníliás krém

Összeállítás

Összesen 2618 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskótatészta

Vaníliás krém

Összeállítás

Összesen 195 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1614.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    119.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 656 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    105.1 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6457.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1866 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    2496 mg
  • Nátrium
    1694 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.8 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    477 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    737 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    325 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    1295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    731 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1978 micro
Összesen 2618 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

Piskótatészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sütőt bekapcsoljuk, hogy már melegedjen. A tojássárgáját a cukorral jól kikeverjük.
  3. Majd fokozatosan adjuk hozzá a vizet és a sütőporos lisztet.
  4. Majd a végén a tojásfehérjét óvatosan beletesszük, és összekeverjük. Tortaformába beletesszük a sütőpapírt.
  5. A sütőpapírra öntjük a masszát, és légkeveréses sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Nem nyitjuk ki a gázsütőt, mert akkor a piskóta összeesik. Közben amíg sül a piskóta, a krémet elkészítjük.

Vaníliás krém

  1. Egy edénybe beleöntünk 2 dl tejet, elkeverjük benne a cukrot, a vaníliás cukrot és az aromát, majd felfőzzük.
  2. Egy másik edényben a megmaradt tejet, tojássárgáját, a lisztet csomómentesre keverjük, és a felforrt forró tejhez hozzáöntjük, és simára keverjük.
  3. A két masszát együtt főzzük tovább kevergetve addig, amíg sűrű nem lesz. Forralni nem szabad. Csak lassú tűzön kevergetni. Amikor kész, levesszük a tűzhelyről, egyszer-kétszer megkavarjuk, és hagyjuk kihűlni.

Összeállítás

  1. A kész, kihűlt piskótát kettévágjuk, megkenjük a vaníliás krémmel és megmosott, félbevágott eperszemeket teszünk közé. A piskóta másik felét rátesszük, és a tetejére is teszünk a vaníliás krémből.
  2. A tetejére úgyszintén eperszemeket teszünk.
  3. Majd reszelt csokoládét szórunk rá. Nagyon finom a gyümölcs és a vaníliakrém, amikor összeérik.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc

Nekem eddig ez a kedvenc tortám finom eperkével. Olyan vagyok, mint Gombóc Artúr, ezt is szeretem, azt is szeretem. De ez a favorit.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!