Epres torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
179g tojás225 kcal
-
33g cukor126 kcal
-
33g finomliszt118 kcal
-
13g víz0 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
A tetejére
-
50g habtejszín146 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
-
25g marcipán116 kcal
-
25g eper8 kcal
A krémhez
Összesen
1507
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
715g tojás900 kcal
-
130g cukor503 kcal
-
130g finomliszt473 kcal
-
50g víz0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A tetejére
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
100g marcipán462 kcal
-
100g eper30 kcal
A krémhez
Összesen
6025
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
25.2g tojás32 kcal
-
4.6g cukor18 kcal
-
4.6g finomliszt17 kcal
-
1.8g víz0 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A tetejére
-
7.1g habtejszín21 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
3.5g marcipán16 kcal
-
3.5g eper1 kcal
A krémhez
-
14.8g eper4 kcal
-
8.8g margarin63 kcal
-
5.3g cukor20 kcal
-
17.7g tej10 kcal
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
Összesen
212
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 30.7 g
Zsír
-
Összesen 89.3 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 641 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1888.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 514 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 709 mg
-
Nátrium 548 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.5 g
-
Cukor 97 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 290.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 904 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 140 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 489 mg
-
Retinol - A vitamin: 869 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 420 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 829 micro
Összesen
1507
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 122.7 g
Zsír
-
Összesen 357.2 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 139 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 76 g
-
Koleszterin 2563 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7554.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 244 mg
-
Kálcium 2055 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 2837 mg
-
Nátrium 2192 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 577.8 g
-
Cukor 390 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1163.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 3617 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 289 mg
-
D vitamin: 562 micro
-
K vitamin: 251 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 457 micro
-
Kolin: 1955 mg
-
Retinol - A vitamin: 3475 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1679 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3315 micro
Összesen
6025
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
212
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
13 db tojás
-
13 ek cukor
-
13 csapott ek finomliszt
-
0.5 dl víz
-
1 csomag sütőpor
A tetejére
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
A krémhez
Elkészítés
A piskótához
- A tejből és cukorból megfőzzük a pudingot, utána hagyjuk kihűlni.
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a cukrot, és fehéredésig, habosra keverjük, majd a vizet is. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleszedjük a sárgájára, miközben óvatos mozdulatokkal összekeverjük, beleszitáljuk a sütőporral összekevert lisztet. Egy papírral kibélelt tortaformába szedjük, elsimítjuk a tetejét, és kb. 200 fokon készre sütjük. Hagyjuk meleg helyen kihűlni, ha hideg levegő éri, akkor összeesik.
- Kikeverjük habosra a margarint, és hozzáadjuk a hideg pudingot. Beletesszük az eperkonzervekből lecsepegtetett epret. Jól összekeverjük, és tehetünk bele egy kis piros ételszínezéket is. (Télen nincs szezonja az epernek, én azért csináltam konzervből, de persze lehet friss eperből is.)
- A piskótakarikát 3 részre vágjuk vízszintesen, és betöltjük a krémmel. A tetejét és az oldalát is elsimítjuk.
- A tejszínhabot felverjük, a vége felé hozzáadjuk a habfixálót.
- Rákenünk belőle egy réteget a tetejére, utána tejszínhabrózsákkal, eperszeletekkel, és marcipándíszekkel ékesítjük a tortát. Tejcsokoládét tehetünk az oldalára és még a tetejére is egy keveset.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 31418
- Feltöltés dátuma: 2010. március 06.
Ajánló
Természetesen készíthetjük más gyümölccsel is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Becsei Ágnes
100 recept
A kisebbik lányom 3. szülinapjára készítettem. A marcipándíszeket érdemes frissen rátenni, nem sokkal a tálalás előtt, mert ha sokáig áll rajta, akkor a marcipán megpuhul, és csúnya lesz, ahogy engedi a színét.