r
Nosalty Logó

Epres torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Epres torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A tetejére

A krémhez

Összesen 1507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A tetejére

A krémhez

Összesen 6025 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A tetejére

A krémhez

Összesen 212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    89.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1888.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    548 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.5 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    904 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    869 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 1507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    122.7 g

Zsír

  • Összesen
    357.2 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    2563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7554.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2055 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    2837 mg
  • Nátrium
    2192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.8 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1163.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3617 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    289 mg
  • D vitamin:
    562 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    1955 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3475 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1679 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3315 micro
Összesen 6025 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A tetejére

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tejből és cukorból megfőzzük a pudingot, utána hagyjuk kihűlni.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a cukrot, és fehéredésig, habosra keverjük, majd a vizet is. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleszedjük a sárgájára, miközben óvatos mozdulatokkal összekeverjük, beleszitáljuk a sütőporral összekevert lisztet. Egy papírral kibélelt tortaformába szedjük, elsimítjuk a tetejét, és kb. 200 fokon készre sütjük. Hagyjuk meleg helyen kihűlni, ha hideg levegő éri, akkor összeesik.
  3. Kikeverjük habosra a margarint, és hozzáadjuk a hideg pudingot. Beletesszük az eperkonzervekből lecsepegtetett epret. Jól összekeverjük, és tehetünk bele egy kis piros ételszínezéket is. (Télen nincs szezonja az epernek, én azért csináltam konzervből, de persze lehet friss eperből is.)
  4. A piskótakarikát 3 részre vágjuk vízszintesen, és betöltjük a krémmel. A tetejét és az oldalát is elsimítjuk.
  5. A tejszínhabot felverjük, a vége felé hozzáadjuk a habfixálót.
  6. Rákenünk belőle egy réteget a tetejére, utána tejszínhabrózsákkal, eperszeletekkel, és marcipándíszekkel ékesítjük a tortát. Tejcsokoládét tehetünk az oldalára és még a tetejére is egy keveset.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 31418
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 06.

Ajánló

Természetesen készíthetjük más gyümölccsel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres torta
Becsei Ágnes 100 recept

A kisebbik lányom 3. szülinapjára készítettem. A marcipándíszeket érdemes frissen rátenni, nem sokkal a tálalás előtt, mert ha sokáig áll rajta, akkor a marcipán megpuhul, és csúnya lesz, ahogy engedi a színét.

Hozzávalók

A piskótához

A tetejére

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...