Epres-tejszínes túró szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
201
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
165g tojás208 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
16g narancslé8 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
150g eper45 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
150g eper45 kcal
Összesen
2379
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
190
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 247.9 g
-
Cink 54 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
201
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.6 g
Zsír
-
Összesen 78.8 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 544 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2975.4 g
-
Cink 653 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 339 mg
-
Vas 505 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 903 mg
-
Nátrium 378 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 313.7 g
-
Cukor 251 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 565.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 237 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 171 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 155 micro
-
Kolin: 450 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 833 micro
Összesen
2379
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.8 g
-
Cink 52 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 24 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
-
3 db tojás
-
4 ek finomliszt
-
3 ek cukor
-
1 kávéskanál sütőpor
-
250 g tehéntúró
-
1 ek narancshéj
-
2 evőkanál narancslé
-
12 dkg cukor
-
2 dl növényi habtejszín
-
150 g eper
-
2 dkg zselatin
-
2 dkg zselatin
-
7 dkg cukor
-
15 dkg eper
Elkészítés
- A piskótához szétválasztjuk a tojásokat a fehérjét, a robotgép habüstjébe öntjük, kemény habbá verjük.
- A tojás sárgáját kézi robotgéppel habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet.
- A felvert tojásfehérjéből veszünk ki és fellazítjuk a tésztát.
- A többi tojásfehérje habot apránként, laza, körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk.
- A masszát egy 20X 30 cm-es magas peremű, sütőpapírral kibélelt tepsibe kenjük.
- 170 c előmelegített sütőben készre sütjük 15 -20 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük.
- Amikor kihűlt, kivesszük a tepsiből, a formát kibéleljük tiszta sütőpapírral ,és visszahelyezzük bele a piskótát.
- A tejszínt kézi mixerrel kemény habbá verjük.
- A túrókrémhez a túrót, a cukrot, a narancs héját és levét összekeverjük és hozzáforgatjuk a felvert tejszínhez, végül belekeverjük a kockázott epret.
- A krémet egyenletesen elkenjük a piskótalapon. Hűtőbe tesszük dermedni.
- Dermedés után a tetejét kirakjuk felkockázott eperrel, óvatosan beöntjük a zselével. A zseléhez a zselatint 1 dl hideg vízben megduzzasztjuk, 4 dl vizet a cukorral 7 dkg cukrot forralóedényben forrásig hevítjük, majd beletesszük a megduzzadt zselatint. / Ha piros zselét szeretnénk a tetejére, akkor 3 dl vizet és 1 dl eper- vagy málnaszörpöt hevítünk, vagy pár csepp ételfestéket.
- Dermedésig visszatesszük a hűtőbe. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 0
- Feltöltés dátuma: 2024. november 18.
Ajánló
Szülinapra, ünnepekre .
Receptjellemzők
Szekeres Lajosné Klári
119 recept
Vártam a családomat, megleptem Őket ezzel különleges, nagyon mutatós desszerttel. Imádják a túrót, a gyümölcsöt, a piskótát, a zselé volt a hab a tortán. Nagyon ízlett mindenkinek, és elvarázsolta őket, hogy milyen szép a tálalás .