r
Nosalty Logó

Epres-tejszínes túró szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Epres-tejszínes túró szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2379 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.9 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 201 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    78.8 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2975.4 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    903 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.7 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    833 micro
Összesen 2379 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.8 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat a fehérjét, a robotgép habüstjébe öntjük, kemény habbá verjük.
  2. A tojás sárgáját kézi robotgéppel habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet.
  3. A felvert tojásfehérjéből veszünk ki és fellazítjuk a tésztát.
  4. A többi tojásfehérje habot apránként, laza, körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk.
  5. A masszát egy 20X 30 cm-es magas peremű, sütőpapírral kibélelt tepsibe kenjük.
  6. 170 c előmelegített sütőben készre sütjük 15 -20 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük.
  7. Amikor kihűlt, kivesszük a tepsiből, a formát kibéleljük tiszta sütőpapírral ,és visszahelyezzük bele a piskótát.
  8. A tejszínt kézi mixerrel kemény habbá verjük.
  9. A túrókrémhez a túrót, a cukrot, a narancs héját és levét összekeverjük és hozzáforgatjuk a felvert tejszínhez, végül belekeverjük a kockázott epret.
  10. A krémet egyenletesen elkenjük a piskótalapon. Hűtőbe tesszük dermedni.
  11. Dermedés után a tetejét kirakjuk felkockázott eperrel, óvatosan beöntjük a zselével. A zseléhez a zselatint 1 dl hideg vízben megduzzasztjuk, 4 dl vizet a cukorral 7 dkg cukrot forralóedényben forrásig hevítjük, majd beletesszük a megduzzadt zselatint. / Ha piros zselét szeretnénk a tetejére, akkor 3 dl vizet és 1 dl eper- vagy málnaszörpöt hevítünk, vagy pár csepp ételfestéket.
  12. Dermedésig visszatesszük a hűtőbe. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 18.

Ajánló

Szülinapra, ünnepekre .

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-tejszínes túró szelet
Szekeres Lajosné Klári 119 recept

Vártam a családomat, megleptem Őket ezzel különleges, nagyon mutatós desszerttel. Imádják a túrót, a gyümölcsöt, a piskótát, a zselé volt a hab a tortán. Nagyon ízlett mindenkinek, és elvarázsolta őket, hogy milyen szép a tálalás .

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...