Epres-tejszínes kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
Sárga piskóta (2 lap)
-
55g tojás69 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
Barna piskóta (1 lap)
-
28g tojás35 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
4 kcal
Krémhez
-
63g tej35 kcal
-
43 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
31g eper9 kcal
-
25g joghurt15 kcal
-
157 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
Tetejére
-
1g tortazselé4 kcal
-
31g eper9 kcal
Összesen
709
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
Sárga piskóta (2 lap)
-
440g tojás554 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
Barna piskóta (1 lap)
-
220g tojás277 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
34 kcal
Krémhez
-
500g tej280 kcal
-
343 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
250g eper75 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
Tetejére
-
10g tortazselé34 kcal
-
250g eper75 kcal
Összesen
5694
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
Sárga piskóta (2 lap)
-
13.8g tojás17 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
Barna piskóta (1 lap)
-
6.9g tojás9 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
Krémhez
-
15.7g tej9 kcal
-
2.8g tejszínízű pudingpor11 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
7.8g eper2 kcal
-
6.3g joghurt4 kcal
-
15.7g növényi habtejszín39 kcal
-
3.1g porcukor12 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
Tetejére
-
0.3g tortazselé1 kcal
-
7.8g eper2 kcal
Összesen
177
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 275 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1216.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 325 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 452 mg
-
Nátrium 364 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.4 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 135.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 387 micro
Összesen
709
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 141 g
Zsír
-
Összesen 192.6 g
-
Telített zsírsav 139 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 2197 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9734.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 273 mg
-
Kálcium 2599 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 292 mg
-
Foszfor 3619 mg
-
Nátrium 2913 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 851.1 g
-
Cukor 532 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1082.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 988 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 277 mg
-
D vitamin: 480 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 467 micro
-
Kolin: 1791 mg
-
Retinol - A vitamin: 983 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3093 micro
Összesen
5694
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
177
kcal
Hozzávalók
Sárga piskóta (2 lap)
Barna piskóta (1 lap)
-
4 db tojás
-
80 g cukor
-
80 g finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
15 g cukrozatlan kakaópor
Krémhez
-
5 dl tej
-
2 tasak tejszínízű pudingpor
-
100 g cukor
-
250 g eper
-
5 dl növényi habtejszín
-
100 g porcukor
-
2 csomag habfixáló
Tetejére
-
250 g eper
Elkészítés
Sárga piskóta (2 lap)
- Először a pudingot főzzük meg, mert ki kell hűlnie.
- Piskótalap: 4 tojásfehérjéhez hozzáadjuk a 2/3 rész cukrot, és kemény habbá verjük.
- A tojássárgájákat a többi cukorral jól elkeverjük. Ebbe óvatosan belekeverjük a 0,5 cs sütőport, a lisztet, és a felvert fehérjét.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben elkenjük szép vékonyra és egyenletesre.
- Előmelegített sütőben megsütjük (kb. 10-15 perc alatt).
Barna piskóta (1 lap)
- Addig míg sül, elkészítjük a többi piskótát is ugyanígy, csak a kakaós laphoz hozzáadjuk a kakaóport is. Hagyjuk kihűlni teljesen.
Krémhez
- A pudingokat egy tálba öntjük, és kevés tejjel csomómentesre elkeverjük. Hozzáadjuk a cukrot. Közben a tej maradék részét felforraljuk. Amikor forr, hozzáöntjük a pudingot, és jól besűrítjük. Elég sűrűre kell, mert különben folyós lenne a krém. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- A kihűlt pudingba belekeverjük a joghurtot.
- A krémhez az epret felkockázzuk, és a joghurtos krémhez keverjük.
- Jól elkeverjük.
- Végül a hulalát 100 g porcukorral felverjük a habfixszel, és ezt is a krémhez adjuk.
Tetejére
- Összeállítás: Egy kevés krémet félretesszük a tetejéhez. Az egyik sárga lapra rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a barna lapot. Erre rákenjük a többi krémet, majd rátesszük a másik sárga lapot is. A félretett krémet erre rákenjük vékonyan.
- Az epret felkarikázzuk, és rárakjuk a tetejére.
- A zselét a csomagolás szerint elkészítjük, majd ráöntjük az eperre.
- Hűtőbe tesszük pár órára.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8759
- Feltöltés dátuma: 2013. június 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Nagyon finom!