r
Nosalty Logó

Epres-tejszínes kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-tejszínes kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Sárga piskóta (2 lap)

Barna piskóta (1 lap)

Krémhez

Tetejére

Összesen 709 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Sárga piskóta (2 lap)

Barna piskóta (1 lap)

Krémhez

Tetejére

Összesen 5694 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Sárga piskóta (2 lap)

Barna piskóta (1 lap)

Krémhez

Tetejére

Összesen 177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1216.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 709 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141 g

Zsír

  • Összesen
    192.6 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9734.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    2599 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    3619 mg
  • Nátrium
    2913 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    851.1 g
  • Cukor
    532 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1082.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    988 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    480 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    1791 mg
  • Retinol - A vitamin:
    983 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3093 micro
Összesen 5694 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Sárga piskóta (2 lap)

Barna piskóta (1 lap)

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Sárga piskóta (2 lap)

  1. Először a pudingot főzzük meg, mert ki kell hűlnie.
  2. Piskótalap: 4 tojásfehérjéhez hozzáadjuk a 2/3 rész cukrot, és kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgájákat a többi cukorral jól elkeverjük. Ebbe óvatosan belekeverjük a 0,5 cs sütőport, a lisztet, és a felvert fehérjét.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben elkenjük szép vékonyra és egyenletesre.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük (kb. 10-15 perc alatt).

Barna piskóta (1 lap)

  1. Addig míg sül, elkészítjük a többi piskótát is ugyanígy, csak a kakaós laphoz hozzáadjuk a kakaóport is. Hagyjuk kihűlni teljesen.

Krémhez

  1. A pudingokat egy tálba öntjük, és kevés tejjel csomómentesre elkeverjük. Hozzáadjuk a cukrot. Közben a tej maradék részét felforraljuk. Amikor forr, hozzáöntjük a pudingot, és jól besűrítjük. Elég sűrűre kell, mert különben folyós lenne a krém. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A kihűlt pudingba belekeverjük a joghurtot.
  3. A krémhez az epret felkockázzuk, és a joghurtos krémhez keverjük.
  4. Jól elkeverjük.
  5. Végül a hulalát 100 g porcukorral felverjük a habfixszel, és ezt is a krémhez adjuk.

Tetejére

  1. Összeállítás: Egy kevés krémet félretesszük a tetejéhez. Az egyik sárga lapra rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a barna lapot. Erre rákenjük a többi krémet, majd rátesszük a másik sárga lapot is. A félretett krémet erre rákenjük vékonyan.
  2. Az epret felkarikázzuk, és rárakjuk a tetejére.
  3. A zselét a csomagolás szerint elkészítjük, majd ráöntjük az eperre.
  4. Hűtőbe tesszük pár órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8759
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom!

Hozzávalók

Sárga piskóta (2 lap)

Barna piskóta (1 lap)

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...