Epres rolád Csiki Piroskától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
Krém
-
7g tojássárgája21 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
29 kcal
-
67g tej37 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
12g porcukor45 kcal
-
6 kcal
-
3g likőr11 kcal
-
33g eper10 kcal
Tészta
-
37g tojás46 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
12 kcal
Összesen
418
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
Krém
-
40g tojássárgája129 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
70g porcukor271 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g likőr65 kcal
-
200g eper60 kcal
Tészta
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
71 kcal
Összesen
2513
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
Krém
-
3.2g tojássárgája10 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
3.6g tejszínízű pudingpor14 kcal
-
32.2g tej18 kcal
-
8g vaj58 kcal
-
5.6g porcukor22 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
1.6g likőr5 kcal
-
16.1g eper5 kcal
Tészta
-
17.7g tojás22 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
4.8g finomliszt18 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
Összesen
202
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 21.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 348.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 245 micro
Összesen
418
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 51.6 g
Zsír
-
Összesen 130.5 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1381 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2090.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 685 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 689 mg
-
Nátrium 532 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 274.3 g
-
Cukor 180 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 375.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1183 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 246 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 934 mg
-
Retinol - A vitamin: 1163 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1471 micro
Összesen
2513
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 30.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
202
kcal
Hozzávalók
Krém
-
2 db tojássárgája
-
4 dl tej
-
10 dkg vaj
-
7 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg eper
Tészta
-
4 db tojás
-
4 ek cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Krém
- 2 dl tejet felteszünk forrni, a 2 tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a pudingport, a maradék tejjel simára kavarjuk, és a forró tejhez adjuk. Állandó kavarással besűrítjük. Amikor a krém kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral és a vaníliával habosra kavart vajat, és hűtőbe tesszük, amíg a piskóta megsül.
- A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük (a cukrot fokozatosan adagolva). Egyes fokozattal belekavarjuk a tojások sárgáját, az olajat, majd a lisztet is beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben elsimítjuk, és 180 fokon 12-15 perc alatt megsütjük. Ahogy kivettük a sütőből a tésztát, a sütőpapírral azonnal felcsavarjuk, így hagyjuk kihűlni.
- Az eper felét apró kockákra vágjuk, és óvatosan belekavarjuk a kihűlt krémbe, ha van eperkocsonyánk abból is tehetünk 2 ek-t. A krém 2/3-át rákenjük a piskótára, majd újra felgöngyöljük. Kívül megkenjük a maradék krémmel, villával megborzoljuk, és hűtőbe tesszük. Tálaláskor megmaradt, karikára vágott eperrel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9850
- Feltöltés dátuma: 2014. július 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Csiki Piroska
230 recept
Készíthetjük a krémet eperpudinggal (mi nem szeretjük az ízét), az eperlikőr a krémbe jön, de csak ha gyerekek nem kapnak belőle. Én eper levet is tettem a krémbe, ezért egy kicsit kicsapta, de ennek ellenére nagyon finom volt.