r
Nosalty Logó

Epres-rebarbarás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Epres-rebarbarás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

a töltelékhez

a tésztához

a tetejére

Összesen 516 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

a töltelékhez

a tésztához

a tetejére

Összesen 6197 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

a töltelékhez

a tésztához

a tetejére

Összesen 279 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 516 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    246.3 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    973 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3016.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    890 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1288 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    948.4 g
  • Cukor
    531 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    841 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2081 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2034 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    576 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    948 micro
Összesen 6197 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

a töltelékhez

a tésztához

a tetejére

Elkészítés

a töltelékhez

  1. Először a tölteléket készítjük el. Egy magas falú serpenyőben elkeverjük a cukrot a keményítővel, hozzáadjuk a megpucolt, megmosott és felszeletelt epret.
  2. A rebarbara két végét levágjuk, leöblítjük hideg vízzel, és feldaraboljuk olyan 2 cm hosszúra.
  3. Közepes lángon felforraljuk, gyakran megkeverve, és kb. 2 percig főzzük, hogy besűrűsödjön. A tűzről lehúzva meglocsoljuk a citromlével, félrerakjuk hűlni.
  4. A tésztához a liszteket elkeverjük a cukorral, szódabikarbónával meg a sütőporral. Vágjuk kockára a vajat, és villával morzsoljuk el a lisztkeverékben.
  5. Egy tálban kicsit verjük fel a tojásokat a kefirrel meg a vaníliával, adjuk a liszthez, és forgassuk össze vele csak annyira, hogy nedves legyen.
  6. Egy tepsit vajazzunk ki, kanalazzuk bele a tészta 2/3-át, erre osszuk el egyenletesen a tölteléket. Végül a maradék tésztát pötyögtessük a töltelékre, két kávéskanál segítségével.
  7. A tetejére keverjük össze a cukrot a liszttel, majd a kockára vágott vajat morzsoljuk bele villával. Ezzel szórjuk meg a tészta tetejét egyenletesen.
  8. Forró sütőbe tolva megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x23x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10161
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 26.

Ajánló

Kávé vagy tea mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Réges-régen vendégségben kóstoltam az epres-rebarbarás pitét, nagyon finom párosítás. A rebarbara íze engem a meggyre emlékeztet. Mivel egyszerre vannak szezonban, gondoltam kipróbálom én is, mi sül ki belőle?

Hozzávalók

a töltelékhez

a tésztához

a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...