Epres-rebarbarás sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
witch
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
a töltelékhez
a tésztához
-
21g finomliszt76 kcal
-
13g kukoricaliszt45 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
18g vaj131 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
21g kefir13 kcal
-
0 kcal
a tetejére
-
13g cukor48 kcal
-
6g finomliszt21 kcal
-
4g vaj30 kcal
Összesen
516
kcal
- 3% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
a töltelékhez
a tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
150g kukoricaliszt545 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
220g vaj1577 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
250g kefir153 kcal
-
0 kcal
a tetejére
-
150g cukor581 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
50g vaj359 kcal
Összesen
6197
kcal
- 3% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
a töltelékhez
-
6.8g cukor26 kcal
-
2.3g étkezési keményítő9 kcal
-
11.3g rebarbara2 kcal
-
13.5g eper4 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
a tésztához
-
11.3g finomliszt41 kcal
-
6.8g kukoricaliszt25 kcal
-
9g cukor35 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
9.9g vaj71 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
11.3g kefir7 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
a tetejére
-
6.8g cukor26 kcal
-
3.2g finomliszt11 kcal
-
2.3g vaj16 kcal
Összesen
279
kcal
- 3% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
516
kcal
- 3% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.6 g
Zsír
-
Összesen 246.3 g
-
Telített zsírsav 146 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 973 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3016.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 890 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 319 mg
-
Foszfor 1288 mg
-
Nátrium 316 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 948.4 g
-
Cukor 531 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 841 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2081 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 188 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 481 micro
-
Kolin: 448 mg
-
Retinol - A vitamin: 2034 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 576 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 948 micro
Összesen
6197
kcal
- 3% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
279
kcal
Hozzávalók
a töltelékhez
-
15 dkg cukor
-
5 dkg étkezési keményítő
-
25 dkg rebarbara
-
30 dkg eper
-
2 ek citromlé
a tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
15 dkg kukoricaliszt
-
20 dkg cukor
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
1 teáskanál sütőpor
-
22 dkg vaj
-
2 db tojás
-
1 teáskanál vanília kivonat
a tetejére
-
15 dkg cukor
-
7 dkg finomliszt
-
5 dkg vaj
Elkészítés
a töltelékhez
- Először a tölteléket készítjük el. Egy magas falú serpenyőben elkeverjük a cukrot a keményítővel, hozzáadjuk a megpucolt, megmosott és felszeletelt epret.
- A rebarbara két végét levágjuk, leöblítjük hideg vízzel, és feldaraboljuk olyan 2 cm hosszúra.
- Közepes lángon felforraljuk, gyakran megkeverve, és kb. 2 percig főzzük, hogy besűrűsödjön. A tűzről lehúzva meglocsoljuk a citromlével, félrerakjuk hűlni.
- A tésztához a liszteket elkeverjük a cukorral, szódabikarbónával meg a sütőporral. Vágjuk kockára a vajat, és villával morzsoljuk el a lisztkeverékben.
- Egy tálban kicsit verjük fel a tojásokat a kefirrel meg a vaníliával, adjuk a liszthez, és forgassuk össze vele csak annyira, hogy nedves legyen.
- Egy tepsit vajazzunk ki, kanalazzuk bele a tészta 2/3-át, erre osszuk el egyenletesen a tölteléket. Végül a maradék tésztát pötyögtessük a töltelékre, két kávéskanál segítségével.
- A tetejére keverjük össze a cukrot a liszttel, majd a kockára vágott vajat morzsoljuk bele villával. Ezzel szórjuk meg a tészta tetejét egyenletesen.
- Forró sütőbe tolva megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 33x23x6
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10164
- Feltöltés dátuma: 2013. május 26.
Ajánló
Kávé vagy tea mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
witch
735 recept
Réges-régen vendégségben kóstoltam az epres-rebarbarás pitét, nagyon finom párosítás. A rebarbara íze engem a meggyre emlékeztet. Mivel egyszerre vannak szezonban, gondoltam kipróbálom én is, mi sül ki belőle?