Epres-rebarbarás muffin 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
63g eper19 kcal
-
50g rebarbara8 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
125 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
8g tej4 kcal
Összesen
564
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g eper75 kcal
-
200g rebarbara32 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
498 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
30g tej17 kcal
Összesen
2252
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
23.1g eper7 kcal
-
18.4g rebarbara3 kcal
-
9.2g cukor36 kcal
-
18.4g finomliszt67 kcal
-
13.8g teljes kiőrlésű liszt46 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
10.1g tojás13 kcal
-
3.9g napraforgó olaj35 kcal
-
2.8g tej2 kcal
Összesen
209
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 601.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 292 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.9 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 117.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 292 micro
Összesen
564
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 51.1 g
Zsír
-
Összesen 58.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2406.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 483 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 280 mg
-
Foszfor 1168 mg
-
Nátrium 328 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 391.6 g
-
Cukor 117 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 470.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 375 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1169 micro
Összesen
2252
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 43.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
209
kcal
Hozzávalók
-
250 g eper
-
100 g cukor
-
200 g finomliszt
-
150 g teljes kiőrlésű liszt
-
1 tk sütőpor
-
2 db tojás
-
0.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük.
- A rebarbarákat megtisztítjuk, centis darabokra felvágjuk, az eprekkel hasonlóképpen járunk el.
- A megtisztított gyümölcsöket a fele cukorral (50 g) feltesszük alacsony lángon főni. Amint megpuhultak, és levet engedtek, félretesszük őket hűlni.
- A két fajta lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverjük. Középen kis üreget csinálunk, amibe beleütjük a két tojást, beleöntjük az olajat, és gyorsan összekeverjük először az utóbbi két alapanyagot, majd az egészhez hozzáadjuk a kihűlt gyümölcsöket, és mindent gyorsan, lendületesen összekeverünk. Ha nem kapjuk meg a muffintésztára jellemző lávaszerűen folyós állagot, tejjel javíthatunk rajta.
- Papírkapszlikba töltjük a masszát (szigorúan a háromnegyedéig, mert a sütőpor miatt meg fog emelkedni), majd a már előmelegített sütőbe tesszük őket.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5281
- Feltöltés dátuma: 2011. május 27.
Ajánló
Behűtött bodzalé vagy egy pohár finom limonádé mellé reggelire, uzsonnára, ebédre, vacsorára, esetleg az előbb említettek mindegyikéhez tökéletes választás.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Csak a szokásos. Az ember benéz a hűtőbe, kinéz a kertbe. Elkapja egy reggeli érzés, mondhatni vágy, hogy mit kéne enni, majd homlokán csókolja a múzsa, és irány a konyha.