r
Nosalty Logó

Epres-rebarbarás darázsfészek

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Epres-rebarbarás darázsfészek
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

A forma kikenéséhez

338
Kalória
6.7g
Fehérje
54.1g
Szénhidrátok
10.6g
Zsír
78.8g
Víz
64.6g
Koleszterin
2.6g
Rost
17.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

A forma kikenéséhez

Összesen 338 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

A forma kikenéséhez

Összesen 3379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

A forma kikenéséhez

Összesen 192 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 338 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    105.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    646 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2190.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    848 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.2 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    787.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    892 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    855 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1247 micro
Összesen 3379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 192 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Töltelék előkészítése: A rebarbarát hámozzuk meg, vágjuk 1 cm-es kockákra, az epreket is. Keverjük el őket a cukorral, a citrom héjával, és főzzük kb. 7-10 percig, amíg átpuhulnak és összeáll a gyümölcsös töltelék.
  2. A pudingport keverjük kevés vízzel csomómentesre, adjuk a masszához, főzzük még 1 percig. Vegyük le a kész eperkompótot a tűzhelyről, majd keverjük bele a babapiskótát. Hagyjuk kihűlni.
  3. Tészta: A kelt tésztához az élesztőt kevés, langyos tejben felfuttatjuk, a többi összetevőhöz adjuk, és egynemű, hólyagos tésztát gyúrunk.
  4. Kb. 60 perc után a megkelt tésztánkat nyújtsuk ki kb. ujjnyi vastagra, töltsük meg a töltelékkel, és tekerjük fel, majd vágjunk kb. 2 cm-es karikákra, mintha kakaós csigát készítenénk.
  5. Kivajazott tortaformába vagy tepsibe rakjuk egymás mellé a csigákat, de ne túl szorosan, mert eléggé megnőnek.
  6. Kelesszük még 30 percig a formában letakarva a tésztát, majd rakjuk be sülni.
  7. Az első 10 percre 120 fokra légkeveréssel, 10 perc után pedig felvéve a hőfokot 150 fokra, további 30 percre. (Gázsütő: 10 perc 140 fokon + 30 perc 180 fokon.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 7 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Kelt tészta? Jöhet bármikor bármilyen mennyiségben! Most éppen töltve darázsfészekként egy gyümölcsös, eperrel és rebarbarával. Megint csak úgy mindent bele módon:-), de igazi ínyencséget sikerült alkotni.---> Szaftos, epres pihe-puha kalácsot. Aki nem igazán rebarbara barát, hagyja ki, és pótolja 200 g eperrel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!