r
Nosalty Logó

Epres-rebarbarás darázsfészek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-rebarbarás darázsfészek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

A forma kikenéséhez

Összesen 338 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

A forma kikenéséhez

Összesen 3379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

A forma kikenéséhez

Összesen 192 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 338 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    105.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    646 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2190.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    848 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.2 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    787.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    892 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    855 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1247 micro
Összesen 3379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Töltelék előkészítése: A rebarbarát hámozzuk meg, vágjuk 1 cm-es kockákra, az epreket is. Keverjük el őket a cukorral, a citrom héjával, és főzzük kb. 7-10 percig, amíg átpuhulnak és összeáll a gyümölcsös töltelék.
  2. A pudingport keverjük kevés vízzel csomómentesre, adjuk a masszához, főzzük még 1 percig. Vegyük le a kész eperkompótot a tűzhelyről, majd keverjük bele a babapiskótát. Hagyjuk kihűlni.
  3. Tészta: A kelt tésztához az élesztőt kevés, langyos tejben felfuttatjuk, a többi összetevőhöz adjuk, és egynemű, hólyagos tésztát gyúrunk.
  4. Kb. 60 perc után a megkelt tésztánkat nyújtsuk ki kb. ujjnyi vastagra, töltsük meg a töltelékkel, és tekerjük fel, majd vágjunk kb. 2 cm-es karikákra, mintha kakaós csigát készítenénk.
  5. Kivajazott tortaformába vagy tepsibe rakjuk egymás mellé a csigákat, de ne túl szorosan, mert eléggé megnőnek.
  6. Kelesszük még 30 percig a formában letakarva a tésztát, majd rakjuk be sülni.
  7. Az első 10 percre 120 fokra légkeveréssel, 10 perc után pedig felvéve a hőfokot 150 fokra, további 30 percre. (Gázsütő: 10 perc 140 fokon + 30 perc 180 fokon.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2207
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelt tészta? Jöhet bármikor bármilyen mennyiségben! Most éppen töltve darázsfészekként egy gyümölcsös, eperrel és rebarbarával. Megint csak úgy mindent bele módon:-), de igazi ínyencséget sikerült alkotni.---> Szaftos, epres pihe-puha kalácsot. Aki nem igazán rebarbara barát, hagyja ki, és pótolja 200 g eperrel.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...