Epres-rebarbarás darázsfészek
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
40g finomliszt146 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
10g tej6 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
A töltelékhez
-
30g eper9 kcal
-
50g rebarbara8 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
5g babapiskóta19 kcal
-
9 kcal
A díszítéshez
-
1g porcukor3 kcal
-
4 kcal
A forma kikenéséhez
-
1g vaj10 kcal
Összesen
338
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
3 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
100g tej56 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A töltelékhez
-
300g eper90 kcal
-
500g rebarbara79 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
50g babapiskóta188 kcal
-
86 kcal
A díszítéshez
-
7g porcukor27 kcal
-
41 kcal
A forma kikenéséhez
-
14g vaj100 kcal
Összesen
3379
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
22.8g finomliszt83 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.8g vaj20 kcal
-
0.1g friss élesztő0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
5.7g habtejszín17 kcal
-
5.7g tej3 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
1.1g tojássárgája4 kcal
A töltelékhez
-
17.1g eper5 kcal
-
28.5g rebarbara4 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
2.8g babapiskóta11 kcal
-
1.3g vaníliás pudingpor5 kcal
A díszítéshez
-
0.4g porcukor2 kcal
-
0.4g mandulapehely2 kcal
A forma kikenéséhez
-
0.8g vaj6 kcal
Összesen
192
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 78.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
338
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 67.5 g
Zsír
-
Összesen 105.5 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 646 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2190.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 710 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 848 mg
-
Nátrium 236 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 541.2 g
-
Cukor 173 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 787.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 892 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 208 mg
-
D vitamin: 106 micro
-
K vitamin: 125 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 280 micro
-
Kolin: 421 mg
-
Retinol - A vitamin: 855 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 428 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1247 micro
Összesen
3379
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 124.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
192
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
400 g finomliszt
-
50 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
2.5 g friss élesztő
-
1 dl habtejszín
-
1 dl tej
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
A töltelékhez
A díszítéshez
-
1 ek porcukor
-
1 ek mandulapehely
A forma kikenéséhez
-
1 ek vaj
Elkészítés
A tésztához
- Töltelék előkészítése: A rebarbarát hámozzuk meg, vágjuk 1 cm-es kockákra, az epreket is. Keverjük el őket a cukorral, a citrom héjával, és főzzük kb. 7-10 percig, amíg átpuhulnak és összeáll a gyümölcsös töltelék.
- A pudingport keverjük kevés vízzel csomómentesre, adjuk a masszához, főzzük még 1 percig. Vegyük le a kész eperkompótot a tűzhelyről, majd keverjük bele a babapiskótát. Hagyjuk kihűlni.
- Tészta: A kelt tésztához az élesztőt kevés, langyos tejben felfuttatjuk, a többi összetevőhöz adjuk, és egynemű, hólyagos tésztát gyúrunk.
- Kb. 60 perc után a megkelt tésztánkat nyújtsuk ki kb. ujjnyi vastagra, töltsük meg a töltelékkel, és tekerjük fel, majd vágjunk kb. 2 cm-es karikákra, mintha kakaós csigát készítenénk.
- Kivajazott tortaformába vagy tepsibe rakjuk egymás mellé a csigákat, de ne túl szorosan, mert eléggé megnőnek.
- Kelesszük még 30 percig a formában letakarva a tésztát, majd rakjuk be sülni.
- Az első 10 percre 120 fokra légkeveréssel, 10 perc után pedig felvéve a hőfokot 150 fokra, további 30 percre. (Gázsütő: 10 perc 140 fokon + 30 perc 180 fokon.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2207
- Feltöltés dátuma: 2013. április 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Kelt tészta? Jöhet bármikor bármilyen mennyiségben! Most éppen töltve darázsfészekként egy gyümölcsös, eperrel és rebarbarával. Megint csak úgy mindent bele módon:-), de igazi ínyencséget sikerült alkotni.---> Szaftos, epres pihe-puha kalácsot. Aki nem igazán rebarbara barát, hagyja ki, és pótolja 200 g eperrel.