r
Nosalty Logó

Epres-pudingos süti Brigitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Brigi
Epres-pudingos süti Brigitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tésztához

Krémhez

Eperhez

Összesen 389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tésztához

Krémhez

Eperhez

Összesen 2331 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tésztához

Krémhez

Eperhez

Összesen 91 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    170 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6290.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    2343 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1897 mg
  • Nátrium
    1766 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.2 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1019.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    553 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1233 micro
Összesen 2331 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 91 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Eperhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojásfehérjéket habbá verjük.
  2. A sárgáját a 6 ek cukorral habosra keverjük kézi mixerrel, hozzáadjuk a 4 ek tejet, majd a sütőport, vaníliás cukrot és a lisztet.
  3. Majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét. Egy könnyed piskóta állagot kell kapnunk.
  4. Kivajazott, kilisztezett formába tesszük, és közepes hőfokon sütjük 15 percig, majd alacsony hőfokon addig, amíg el nem készül (kb. 20-25 perc).
  5. Közben az epret megtisztítjuk, félbe vagy negyedbe vágjuk, lecukrozzuk 6 ek cukorral.
  6. Egy edényben feltesszük főni, közben a lapzselatinokat beáztatjuk. Ha kissé megfonnyadt az eper, akkor hozzáadjuk a zselatint, és kicsit várunk, hogy hűljön, időnként megkeverjük, hogy ne képződjön réteg a tetején.
  7. Az 1 l tejből és a 2 tasak pudingból pudingot készítünk. (Én hidegen készíthetőt ajánlom, mivel abba sem cukor nem kell, és nem kell megvárni, amíg kihűl).
  8. Ha megsült a tészta, akkor ráöntjük a pudingot, kicsit várunk, hogy szilárduljon, majd eloszlatjuk rajta a zselatinos epret.
  9. Kb. 1-2 órára hűtőbe tesszük, és utána tálaljuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 763
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 248854
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 16.

Ajánló

Tálaláskor tehetünk mellé tejszínhabot. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors és egyszerű nyári sütemény. Hidegen érdemes tálalni, más gyümölccsel is el lehet készíteni. 

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Eperhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...