Epres pöfeteg keksz
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 11% Zsír
A töltelékhez
-
63g eper19 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
13g fehér csokoládé67 kcal
A kekszhez
-
24g finomliszt86 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
2 kcal
-
14g vaj103 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
5 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5g porcukor19 kcal
Összesen
424
kcal
- 3% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 11% Zsír
A töltelékhez
-
500g eper150 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
A kekszhez
-
190g finomliszt692 kcal
-
0 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
14 kcal
-
115g vaj825 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
40g porcukor155 kcal
Összesen
3403
kcal
- 3% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 11% Zsír
A töltelékhez
-
38.7g eper12 kcal
-
7.7g cukor30 kcal
-
7.7g fehér csokoládé42 kcal
A kekszhez
-
14.7g finomliszt54 kcal
-
0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0.3g étkezési keményítő1 kcal
-
8.9g vaj64 kcal
-
9.3g cukor36 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
8.5g tojás11 kcal
-
3.1g porcukor12 kcal
Összesen
265
kcal
- 3% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 345.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.3 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
424
kcal
- 3% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.8 g
Zsír
-
Összesen 137.8 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 628 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2762.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 388 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 714 mg
-
Nátrium 1414 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 514.5 g
-
Cukor 352 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 544.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 955 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 277 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 382 mg
-
Retinol - A vitamin: 936 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 215 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 643 micro
Összesen
3403
kcal
- 3% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.8 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
265
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
-
500 g eper
-
100 g cukor
-
100 g fehér csokoládé
A kekszhez
-
190 g finomliszt
-
0.5 teáskanál szódabikarbóna
-
0.5 teáskanál só
-
0.3 ek étkezési keményítő
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojás
-
40 g porcukor
Elkészítés
A töltelékhez
- Az epret (lehet friss vagy fagyasztott is) összefőzzük a cukorral, míg a gyümölcs teljesen puha nem lesz. Leturmixoljuk és jégkockatartóban kis adagokban lefagyasztjuk. Legyen teljesen szilárd! Ha nincs eper, fagyasszunk le házi vagy bolti eperlekvárt.
A kekszhez
- Egy tálban elkeverjük a lisztet, szódabikarbónát, sót, keményítőt és ételfestéket. Amennyiben folyékony ételfestéket használunk, azt a nedves hozzávalókhoz adjuk hozzá.
- A puha vajat kihabosítjuk a 120 gramm cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Várjuk meg, míg az elsőt felvette a vajas alap és csak akkor adjuk hozzá a másodikat. A folyékony ételszínezéket itt adjuk hozzá a masszához.
- A száraz hozzávalókat hozzáadjuk a vajas-tojásos alaphoz és röviden kész masszát keverünk. Ne dolgozzuk túl, mert akkor kemények lesznek a kekszek. A kész masszát hűtőbe tesszük dermedni legalább 30 percre, vagy amíg kezelhetővé nem válik.
- A sütőnket előmelegítjük 180 fokra és kibélelünk egy nagy tepsit sütőpapírral. Egy tálba öntjük a maradék cukrot és egy másik tálba a porcukrot a forgatáshoz.
- Elővesszük és egy tálba kinyomjuk a kockává fagyasztott eperlekvárt. A fehér csokoládét is darabokra törjük.
- A kekszeket érdemes egy fagylaltszedő kanállal megformázni, persze, ha nincs, a kezünkkel is dolgozhatunk. Gombócokat kell formáznunk, amelyek közepébe egy kocka eperlekvárt és egy kocka csokoládét nyomunk, majd lezárjuk a gombócokat.
- A gombócokat megforgatjuk először a kristály- majd a porcukorban és a tepsire tesszük. Hagyjunk a kekszek közt elég helyet, mert nagyot fognak nőni.
- Mérettől függően süssük a kekszeket 15-25 percig. Ha már elterültek és a szélük megszilárdult, akkor elkészültek. Fogyasztás előtt hagyjuk őket teljesen kihűlni, mert még ilyenkor is szilárdulnak.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 324
- Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lakos Benedek
374 recept
A pöfeteg keksz nem elég, hogy belül borzasztóan omlós, de a külseje is felettébb izgalmas. A pikkelyesre sült süteménynek több variációja létezik, az alábbi rózsaszínű változat eperlekvárt és fehér csokoládét rejt a belsejében.