r
Nosalty Logó

Epres pöfeteg keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Epres pöfeteg keksz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelékhez

A kekszhez

Összesen 424 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelékhez

A kekszhez

Összesen 3403 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelékhez

A kekszhez

Összesen 265 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 424 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    137.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2762.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    714 mg
  • Nátrium
    1414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.5 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    544.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    955 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    936 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 3403 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A kekszhez

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Az epret (lehet friss vagy fagyasztott is) összefőzzük a cukorral, míg a gyümölcs teljesen puha nem lesz. Leturmixoljuk és jégkockatartóban kis adagokban lefagyasztjuk. Legyen teljesen szilárd! Ha nincs eper, fagyasszunk le házi vagy bolti eperlekvárt.

A kekszhez

  1. Egy tálban elkeverjük a lisztet, szódabikarbónát, sót, keményítőt és ételfestéket. Amennyiben folyékony ételfestéket használunk, azt a nedves hozzávalókhoz adjuk hozzá.
  2. A puha vajat kihabosítjuk a 120 gramm cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Várjuk meg, míg az elsőt felvette a vajas alap és csak akkor adjuk hozzá a másodikat. A folyékony ételszínezéket itt adjuk hozzá a masszához.
  3. A száraz hozzávalókat hozzáadjuk a vajas-tojásos alaphoz és röviden kész masszát keverünk. Ne dolgozzuk túl, mert akkor kemények lesznek a kekszek. A kész masszát hűtőbe tesszük dermedni legalább 30 percre, vagy amíg kezelhetővé nem válik.
  4. A sütőnket előmelegítjük 180 fokra és kibélelünk egy nagy tepsit sütőpapírral. Egy tálba öntjük a maradék cukrot és egy másik tálba a porcukrot a forgatáshoz.
  5. Elővesszük és egy tálba kinyomjuk a kockává fagyasztott eperlekvárt. A fehér csokoládét is darabokra törjük.
  6. A kekszeket érdemes egy fagylaltszedő kanállal megformázni, persze, ha nincs, a kezünkkel is dolgozhatunk. Gombócokat kell formáznunk, amelyek közepébe egy kocka eperlekvárt és egy kocka csokoládét nyomunk, majd lezárjuk a gombócokat.
  7. A gombócokat megforgatjuk először a kristály- majd a porcukorban és a tepsire tesszük. Hagyjunk a kekszek közt elég helyet, mert nagyot fognak nőni.
  8. Mérettől függően süssük a kekszeket 15-25 percig. Ha már elterültek és a szélük megszilárdult, akkor elkészültek. Fogyasztás előtt hagyjuk őket teljesen kihűlni, mert még ilyenkor is szilárdulnak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 400
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres pöfeteg keksz
Lakos Benedek 394 recept

A pöfeteg keksz nem elég, hogy belül borzasztóan omlós, de a külseje is felettébb izgalmas. A pikkelyesre sült süteménynek több variációja létezik, az alábbi rózsaszínű változat eperlekvárt és fehér csokoládét rejt a belsejében.

Hozzávalók

A töltelékhez

A kekszhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...