r
Nosalty Logó

Epres piskóta karamellkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres piskóta karamellkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 398 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3196 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 167 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 398 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    126.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4118.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1377 mg
  • Nátrium
    1208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.7 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    734.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1328 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    375 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    1214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2045 micro
Összesen 3196 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta:
  2. A tojást a cukorral habosra keverjük.
  3. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és kanalanként a tojásokhoz adjuk.
  4. Az epret felszeleteljük.
  5. A tésztát kivajazott tepsibe tesszük, a tetejére szórjuk az epret.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
  7. Ha kész, hagyjuk hűlni.
  8. Krém:
  9. A cukrot folytonos keverés mellett addig forrósítjuk, amíg világosbarna színű lesz.
  10. 4 evőkanál vízzel lazítjuk.
  11. Egy kevés tejet félreteszünk, a többit a kikapart vaníliával és a sóval a cukorhoz adjuk.
  12. Kanalanként adagoljuk, hogy a cukor forrásban maradjon.
  13. A pudingport a félretett tejjel kikeverjük, és a forrásban lévő karamelles tejhez adjuk.
  14. A tejszínből kemény habot verünk, és a kihűlt krémbe forgatjuk.
  15. Tálalás:
  16. A piskótából kör alakú szeletet vágunk, tálkába rakjuk.
  17. A karamellkrémet és az öntetet a tetejére borítjuk.
  18. Eperrel/tejszínhabbal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2545
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A krém készítésénél arra ügyeljünk, hogy a cukorhoz úgy adagoljuk a hozzávalókat, hogy az forrásban maradjon.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...