Epres piskóta karamellkrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
31g eper9 kcal
A krémhez
-
13g cukor48 kcal
-
63g tej35 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g só0 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
-
21 kcal
A tetejére
-
4g eper1 kcal
-
12 kcal
Összesen
398
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
250g eper75 kcal
A krémhez
-
100g cukor387 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
171 kcal
A tetejére
-
30g eper9 kcal
-
45g karamell öntet97 kcal
Összesen
3196
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
23.1g tojás29 kcal
-
8.4g finomliszt31 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
13.1g eper4 kcal
A krémhez
-
5.3g cukor20 kcal
-
26.3g tej15 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g só0 kcal
-
13.1g habtejszín38 kcal
-
2.4g karamellás pudingpor9 kcal
A tetejére
-
1.6g eper0 kcal
-
2.4g karamell öntet5 kcal
Összesen
167
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 514.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.5 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 91.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 256 micro
Összesen
398
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88 g
Zsír
-
Összesen 126.5 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1718 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4118.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 1197 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 1377 mg
-
Nátrium 1208 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 419.7 g
-
Cukor 247 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 734.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1328 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 156 mg
-
D vitamin: 375 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 298 micro
-
Kolin: 1214 mg
-
Retinol - A vitamin: 1313 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2045 micro
Összesen
3196
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
8 púpozott ek finomliszt
-
8 ek cukor
-
1 tk sütőpor
-
250 g eper
A krémhez
-
100 g cukor
-
5 dl tej
-
1 db vanília
-
1 csipet só
-
2.5 dl habtejszín
-
1 tasak karamellás pudingpor
A tetejére
-
3 dkg eper
Elkészítés
A piskótához
- Piskóta:
- A tojást a cukorral habosra keverjük.
- A lisztet a sütőporral összekeverjük, és kanalanként a tojásokhoz adjuk.
- Az epret felszeleteljük.
- A tésztát kivajazott tepsibe tesszük, a tetejére szórjuk az epret.
- Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
- Ha kész, hagyjuk hűlni.
- Krém:
- A cukrot folytonos keverés mellett addig forrósítjuk, amíg világosbarna színű lesz.
- 4 evőkanál vízzel lazítjuk.
- Egy kevés tejet félreteszünk, a többit a kikapart vaníliával és a sóval a cukorhoz adjuk.
- Kanalanként adagoljuk, hogy a cukor forrásban maradjon.
- A pudingport a félretett tejjel kikeverjük, és a forrásban lévő karamelles tejhez adjuk.
- A tejszínből kemény habot verünk, és a kihűlt krémbe forgatjuk.
- Tálalás:
- A piskótából kör alakú szeletet vágunk, tálkába rakjuk.
- A karamellkrémet és az öntetet a tetejére borítjuk.
- Eperrel/tejszínhabbal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2546
- Feltöltés dátuma: 2013. március 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A krém készítésénél arra ügyeljünk, hogy a cukorhoz úgy adagoljuk a hozzávalókat, hogy az forrásban maradjon.