Epres pezsgőzselé torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
25g finomliszt91 kcal
-
44 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
6 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
13g vaj96 kcal
A töltelékhez
-
117g eper35 kcal
-
57 kcal
-
23g cukor90 kcal
-
13 kcal
-
67g pezsgő55 kcal
-
58g eperlé29 kcal
-
4g menta2 kcal
A díszítéshez
-
33g habtejszín97 kcal
-
4g menta2 kcal
Összesen
678
kcal
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
266 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
75g porcukor290 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
80g vaj574 kcal
A töltelékhez
-
700g eper211 kcal
-
343 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
400g pezsgő332 kcal
-
350g eperlé172 kcal
-
21g menta15 kcal
A díszítéshez
-
200g habtejszín584 kcal
-
21g menta15 kcal
Összesen
4081
kcal
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
6.2g finomliszt23 kcal
-
11 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
3.1g porcukor12 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
3.3g vaj24 kcal
A töltelékhez
-
29.1g eper9 kcal
-
3.7g vaníliás pudingpor14 kcal
-
5.8g cukor23 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
16.6g pezsgő14 kcal
-
14.6g eperlé7 kcal
-
0.9g menta1 kcal
A díszítéshez
-
8.3g habtejszín24 kcal
-
0.9g menta1 kcal
Összesen
171
kcal
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 844.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 227 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 355 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.3 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 198.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
678
kcal
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 40.8 g
Zsír
-
Összesen 136.8 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 574 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5069.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 1360 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 319 mg
-
Foszfor 2128 mg
-
Nátrium 1148 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 620 g
-
Cukor 329 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1190.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1278 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 401 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 304 micro
-
Kolin: 289 mg
-
Retinol - A vitamin: 1162 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 296 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 618 micro
Összesen
4081
kcal
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 csomag sütőpor
-
75 g porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojás
-
80 g vaj
A töltelékhez
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
14 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez
-
2 dl habtejszín
-
3 szál menta
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet keverjük el a sütőporral, majd adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, keverjük el, majd jöhet a tojás és a vaj is. Kézzel jól dolgozzuk át, s gyúrjuk tésztává.
- Béleljünk ki vele egy 26 cm-es kapcsos tortaformát, oly módon, hogy a tortaforma szélére is kerüljön tészta kb. 5 cm magasan, s tegyük be a hűtőbe, hagyjuk hidegen.
- A sütőt melegítsük fel 170°C fokra (légkeveréses 150°C).
- A pezsgőt és az eperlevet öntsük egy fazékba, és tegyük a tűzre.
- Egy bögrében a pudingport keverjük el a cukor felével, és a léből, ami még nem forró, adjunk hozzá néhány kanálnyit, kavarjuk el csomómentesre.
- Amikor a lé felforrt, állandó keverés mellett öntsük hozzá a pudingporos levet, vegyük kicsire a lángot, és adjuk hozzá a maradék cukrot, valaminta vaníliás cukrot, és a feldarabolt mentaleveleket, és pár másodperc alatt főzzük sűrűre.
- Amint kész, zárjuk el a gázt, és forgassuk bele az epret.
- Vegyük ki a tortaformát, és öntsük bele a keveréket, és rögtön tegyük is be a sütőbe.
- Süssük 60 percig, mikor kész, hagyjuk lehűlni, majd hűtőbe téve hagyjuk egy éjszakán át, hogy a zselé megszilárduljon.
- Szeleteljük, díszítsük tejszínhabbal és menta-, vagy citromfűlevelekkel.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 113
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 13035
- Feltöltés dátuma: 2010. április 03.
Ajánló
Ünnepekre, meghitt együttlétekre, minden olyan alkalomra, amikor az ember amúgy is szívesen fogyasztaná a pezsgőt, és az epret! pH besorolás: erősen savasít
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ez a torta kedves szakácstársunk, AzEszter engedélyezésével :) kerül fel a No Salty-ra. Az ihletet az ő Almás borzselé tortája adta. Ez a torta az ő tortájának az "ünnepi" változata, a klasszikus páros - eper és rozépezsgő - tortába öntött változata. A dolog szépsége, hogy őt vendégelhettük meg vele, így hát lektorálhatta is rögtön! :))) Nekünk nagyon ízlett, ezért mindenképpen közre kell adnunk, hogy Nektek is szerezhessen sok kellemes percet, ugyanúgy, mint nekünk!