r
Nosalty Logó

Epres pezsgőzselé torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres pezsgőzselé torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 678 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 4081 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 171 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    844.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.3 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 678 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    136.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    574 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5069.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1360 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    2128 mg
  • Nátrium
    1148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    620 g
  • Cukor
    329 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1190.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    401 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    618 micro
Összesen 4081 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet keverjük el a sütőporral, majd adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, keverjük el, majd jöhet a tojás és a vaj is. Kézzel jól dolgozzuk át, s gyúrjuk tésztává.
  2. Béleljünk ki vele egy 26 cm-es kapcsos tortaformát, oly módon, hogy a tortaforma szélére is kerüljön tészta kb. 5 cm magasan, s tegyük be a hűtőbe, hagyjuk hidegen.
  3. A sütőt melegítsük fel 170°C fokra (légkeveréses 150°C).
  4. A pezsgőt és az eperlevet öntsük egy fazékba, és tegyük a tűzre.
  5. Egy bögrében a pudingport keverjük el a cukor felével, és a léből, ami még nem forró, adjunk hozzá néhány kanálnyit, kavarjuk el csomómentesre.
  6. Amikor a lé felforrt, állandó keverés mellett öntsük hozzá a pudingporos levet, vegyük kicsire a lángot, és adjuk hozzá a maradék cukrot, valaminta vaníliás cukrot, és a feldarabolt mentaleveleket, és pár másodperc alatt főzzük sűrűre.
  7. Amint kész, zárjuk el a gázt, és forgassuk bele az epret.
  8. Vegyük ki a tortaformát, és öntsük bele a keveréket, és rögtön tegyük is be a sütőbe.
  9. Süssük 60 percig, mikor kész, hagyjuk lehűlni, majd hűtőbe téve hagyjuk egy éjszakán át, hogy a zselé megszilárduljon.
  10. Szeleteljük, díszítsük tejszínhabbal és menta-, vagy citromfűlevelekkel.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13034
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 03.

Ajánló

Ünnepekre, meghitt együttlétekre, minden olyan alkalomra, amikor az ember amúgy is szívesen fogyasztaná a pezsgőt, és az epret! pH besorolás: erősen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a torta kedves szakácstársunk, AzEszter engedélyezésével :) kerül fel a No Salty-ra. Az ihletet az ő Almás borzselé tortája adta. Ez a torta az ő tortájának az "ünnepi" változata, a klasszikus páros - eper és rozépezsgő - tortába öntött változata. A dolog szépsége, hogy őt vendégelhettük meg vele, így hát lektorálhatta is rögtön! :))) Nekünk nagyon ízlett, ezért mindenképpen közre kell adnunk, hogy Nektek is szerezhessen sok kellemes percet, ugyanúgy, mint nekünk!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...