Epres mascarponés vaníliás krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
20g finomliszt73 kcal
-
73g tojás92 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
Krém
-
29 kcal
-
58g tej33 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
10g cukor39 kcal
Összeállítás
-
50g eper15 kcal
Összesen
708
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
120g finomliszt437 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
Krém
-
171 kcal
-
350g tej196 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
60g cukor232 kcal
Összeállítás
-
300g eper90 kcal
Összesen
4241
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
6g finomliszt22 kcal
-
21.9g tojás28 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
Krém
-
2.2g vaníliás pudingpor9 kcal
-
17.4g tej10 kcal
-
14.9g habtejszín44 kcal
-
12.4g mascarpone50 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
-
3g cukor12 kcal
Összeállítás
-
14.9g eper4 kcal
Összesen
212
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 46.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 313 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1042 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 297 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 392 mg
-
Nátrium 298 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.8 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 128.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 204 mg
-
Retinol - A vitamin: 296 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 340 micro
Összesen
708
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98 g
Zsír
-
Összesen 281.7 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1881 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6252.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 1784 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 2355 mg
-
Nátrium 1790 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 322.9 g
-
Cukor 178 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 768.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1801 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 168 mg
-
D vitamin: 387 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 294 micro
-
Kolin: 1226 mg
-
Retinol - A vitamin: 1777 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 279 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2043 micro
Összesen
4241
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 310.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 38.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
212
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
8 evőkanál finomliszt
-
8 db tojás
-
8 ek cukor
-
1 csipet só
-
1 csomag sütőpor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
Krém
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3.5 dl tej
-
3 dl habtejszín
-
25 dkg mascarpone
-
5 dkg vaj
-
6 ek cukor
Összeállítás
-
30 dkg eper
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a cukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a vaníliát, a sütőport és kanalanként a lisztet. Hogy a tészta lágyabb legyen, adjunk hozzá 2 ek vizet.
- A tojásfehérjét sóval kemény habbá verjük, majd forgassuk bele két-három részletben a sárgájás masszába, majd öntsük sütőpapírozott tepsibe (kb. 25x35 cm méretűbe).
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd amikor a tepsit betesszük, rögtön vegyük le 160 fokra! (Ha van rá lehetőség, akkor hőlégkeveréses sütőt használjunk.)
- Kb. 20-30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
- Ezután egy tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és függőlegesen vágjuk ketté (vagyis félbevágjuk a tésztát).
Krém
- A pudingport egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet felforraljuk. Ekkor tegyük bele a kikevert pudingport és a 4 ek cukrot. A pudingot gyakori keverés mellett megfőzzük, majd ha kész, belekeverjük a vajat, és félretesszük hűlni.
- Ha kihűlt, eldolgozzuk a mascarponével és a többi cukorral. A habtejszínt felverjük, és beleforgatjuk a mascarponés krémbe.
Összeállítás
- Az epret megmossuk, és egy részét tetszőleges apró kockára vágjuk (ez lesz a sütemény belsejében). Másik részét pedig szép vékony szeletekre vágjuk (ez lesz a sütemény tetején).
- Összeállítjuk a süteményt. A kettévágott piskóta egyik lapját vastagon kenjük meg a krém egy részével, és egyenletesen elosztva megpakoljuk a kockára vágott eperrel.
- A másik piskótaréteggel befedjük, majd azt is alaposan megkenjük a többi krémmel, és minden oldalán is. A tetejét feldíszítjük az eperszeletekkel.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 125
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10196
- Feltöltés dátuma: 2014. július 03.
Ajánló
Szerintem érdemes néhány óráig a hűtőben pihentetni, hogy a krém és a gyümölcs kellemes hideg legyen.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
Az eper és a mascarpone sikeres találkozásának az eredménye, egy krémes finomság.