r
Nosalty Logó

Epres-mascarponés torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pampipi
Epres-mascarponés torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta hozzávalói

krém hozzávalói

tetejére

Összesen 548 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta hozzávalói

krém hozzávalói

tetejére

Összesen 3284 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta hozzávalói

krém hozzávalói

tetejére

Összesen 237 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 548 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    252.6 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1896.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    836 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.5 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    675.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1351 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1327 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1106 micro
Összesen 3284 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

tészta hozzávalói

krém hozzávalói

tetejére

Elkészítés

tészta hozzávalói

  1. Puha vajat és a cukrot jól kikeverjük robotgéppel.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, és habosra keverjük.
  3. A tojások fehérjéből kemény habot verünk egy csipet sóval.
  4. A tojáshab felét hozzákeverjük a tojásos vajas masszához.
  5. Felváltva adagoljuk a masszához a száraz anyagokat (liszt/kakaó/sütőpor) szitálva, és a maradék tojáshabot. Itt már óvatosan keverjük, hogy ne törjön össze a hab.
  6. A kész masszát kivajazott, kilisztezett formába öntjük, és 180 fokos sütőben készre sütjük.

krém hozzávalói

  1. A mascarponét a vanília kivonattal és az átszitált porcukorral kikeverjük.
  2. A behűtött habtejszínből tejszínhabot verünk robotgéppel.
  3. A tejszínhab felét hozzákeverjük a mascarponéhoz, a másik felét pedig már óvatosan, hogy ne törjön a hab.
  4. A megmosott, megtisztított epret óvatosan belekeverjük a krémbe. A nagyobb szemeket érdemes félbe/negyedbe vágni.
  5. A krémet a kihűlt piskótára kenjük.

tetejére

  1. A csokit gőz felett megolvasztjuk, és egy fém tálcára kenjük vékonyan.
  2. A hűtőbe rakjuk dermedni.
  3. Ha kellően megdermedt, egy éles fém késsel csokiforgácsokat készítünk.
  4. A tortát tetszés szerint díszítjük a csokiforgáccsal és eper szemekkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 42401
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-mascarponés torta
Pampipi 1 recept

Baráti összejövetelre mentem, és könnyű, gyümölcsös édességet kértek a barátok. Így született ez a recept.

Hozzávalók

tészta hozzávalói

krém hozzávalói

tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...