Epres-mascarponés-tejszínhabos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
A 3 db piskótához
-
69g tojás87 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
31g finomliszt114 kcal
-
8g víz0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
25g eper8 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
2g zselatinfix2 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
A díszítéshez
-
17g habtejszín49 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
3g eper1 kcal
Összesen
626
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
A 3 db piskótához
-
825g tojás1038 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
375g finomliszt1365 kcal
-
90g víz0 kcal
-
18g sütőpor9 kcal
A krémhez
-
300g eper90 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
A díszítéshez
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
30g eper9 kcal
Összesen
7497
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
A 3 db piskótához
-
27.4g tojás34 kcal
-
9.9g cukor38 kcal
-
12.4g finomliszt45 kcal
-
3g víz0 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
9.9g eper3 kcal
-
16.6g mascarpone67 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
0.7g zselatinfix1 kcal
-
6.6g habtejszín19 kcal
A díszítéshez
-
6.6g habtejszín19 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
1g eper0 kcal
Összesen
246
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 33.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 262 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 776.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 177 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 329 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.7 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 102 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 317 micro
Összesen
626
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 181.9 g
Zsír
-
Összesen 402.3 g
-
Telített zsírsav 116 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 3145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9315 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 356 mg
-
Kálcium 2121 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 3946 mg
-
Nátrium 2606 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 788.9 g
-
Cukor 484 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1224.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2281 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 185 mg
-
D vitamin: 687 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 529 micro
-
Kolin: 2257 mg
-
Retinol - A vitamin: 2258 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 262 micro
-
β-crypt 65 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3800 micro
Összesen
7497
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
A 3 db piskótához
-
15 db tojás
-
30 dkg cukor
-
37.5 dkg finomliszt
-
0.9 dl víz
-
1.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
30 dkg eper
-
50 dkg mascarpone
-
15 dkg porcukor
-
1 csomag zselatinfix
-
2 dl habtejszín
A díszítéshez
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
3 dkg eper
Elkészítés
A 3 db piskótához
- Az első 5 dbtojást szétválasztjuk, a sárgájához adjuk az első 10 dkg cukrot, és fehéredésig, habosra keverjük, majd a 0,3 dl vizet is.
- Az 5 db tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beleszedjük a sárgájára, miközben óvatos mozdulatokkal összekeverjük, beleszitáljuk a 1/2 cs sütőporral összekevert 12,5 dkg lisztet.
- Egy papírral kibélelt téglalap alakú tepsibeszedjük, elsimítjuk a tetejét, és kb. 180-200 fokon készre sütjük.
- Hagyjuk meleg helyenkihűlni, ha hideg levegő éri, akkor összeesik. Ha kihűlt, megfordítjuk egy konyharuhára, és lehúzzuk róla óvatosan a sütőpapírt. A másik 5-5 tojással ugyanígy járunk el.
- Az eper egyik felét villával összetörjük, és összekeverjük a mascarponéval és a porcukorral.
- A 2 dl tejszínt felverjük, beleöntjük a zselatint, és alaposan kikeverjük. Ne ijedjünk meg, ha csomós lesz.
- Hozzáadjuk a mascarponés krémhez, ezt is jó alaposan összekeverjük. Végül hozzáadjuk az eper másik felét is, amit előzőleg késsel kockákravágtunk.
- A kihűlt piskótalapokat betöltjük, és felverjük a másik 2 dl tejszínhabot is a habfixálóval. (A torta tetejét a saját krémjével kentem le, az oldalát sima tejszínhabbal kentem, és díszítésre is azt használtam.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 33x27x4
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 16005
- Feltöltés dátuma: 2013. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Becsei Ágnes
100 recept
A második lányunk 7. születésnapjára készült ez a remek torta. :) A krém egy másik torta receptjéből származik Norasztól.