r
Nosalty Logó

Epres-mascarponés csokiálom

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Epres-mascarponés csokiálom
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta sütése

Krém készítése

Összeállítás

Díszítés

627
Kalória
15.5g
Fehérje
59.4g
Szénhidrátok
35.6g
Zsír
112.4g
Víz
180.4g
Koleszterin
3.4g
Rost
30.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta sütése

Krém készítése

Összeállítás

Díszítés

Összesen 627 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta sütése

Krém készítése

Összeállítás

Díszítés

Összesen 3757 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta sütése

Krém készítése

Összeállítás

Díszítés

Összesen 225 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    112.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 627 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    213.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3977.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    881 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1551 mg
  • Nátrium
    1042 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.6 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    674.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    552 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    324 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    541 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1627 micro
Összesen 3757 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

Piskóta sütése

  1. A sütőt 175 fokra melegítjük. Ebben fog kb. 20 percig sülni a piskóta. Egy 26 cm átmérőjű kerek sütőformát kikenünk margarinnal.
  2. A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk, és a fehérjét a cukorral együtt kemény habbá verjük. A sárgáját ezután hozzáadjuk.
  3. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat. Homogénné keverjük a tésztát, és a sütőformába öntjük, majd megsütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk.

Krém készítése

  1. A mascarpone sajtot a kevés tejjel összekeverjük. Az eper 2/3-át a cukorral összeturmixoljuk, és a mascarponébe keverjük.
  2. A maradék epret feldaraboljuk, és megszórjuk a tetejét kevés cukorral. 3 percig állni hagyjuk, majd belekeverjük a krémbe.

Összeállítás

  1. Az egyik piskótalapot a tortaformába helyezzük, és megkenjük a tetejét bőségesen a krémmel. Ráhelyezzük a másik piskótalapot is, és a maradék krémet a tetejére kenjük.
  2. A tortát 2-3 órára a hűtőbe tesszük, ezután már szépen megdermed a krém, és le lehet venni a tortaformát. Jöhet a díszítés, majd az evés!

Díszítés

  1. A csokoládét pár percre a fagyóba tesszük, és ha megkeményedett, akkor sajtreszelőn lereszeljük. A reszelékkel megszórjuk a torta tetejét. Eperszeletekkel tovább díszíthető a torta.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Könnyű, egyszerű, nagyszerű torta, bármilyen alkalomra! (szülinap, névnap..)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!