r
Nosalty Logó

Epres-málnás fehércsokoládé-mousse tükörglazúrral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bebuska
Epres-málnás fehércsokoládé-mousse tükörglazúrral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Eperkompót

Málnapudig

Fehércsoki-mousse

Tükörglazúr

Összesen 394 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Eperkompót

Málnapudig

Fehércsoki-mousse

Tükörglazúr

Összesen 3928 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Eperkompót

Málnapudig

Fehércsoki-mousse

Tükörglazúr

Összesen 208 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 394 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    206.5 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    679 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4007.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    1531 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1308 mg
  • Nátrium
    970 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.5 g
  • Cukor
    435 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    833.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1238 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 3928 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Eperkompót

Málnapudig

Fehércsoki-mousse

Tükörglazúr

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskóta hozzávalóit egy kerek jénai tálba mérjük, mixerrel összedolgozzuk, majd mikrohullámú sütőben kb. 6-7 percig “sütjük” maximális fokozaton.

Eperkompót

  1. Az epret kockázzuk fel, majd a cukorral megszórva tegyük oda főni. Ez idő alatt a zselatint duzzasszuk fel 6 ek. hideg vízben.
  2. Kb. 5-6 percig rotyogtatjuk az epret, míg lekvár szerű nem lesz. A tűztől levéve keverjük el benne a duzzadt zselatint, majd öntsük a kisebb (18 cm) formába. Tegyük fagyasztóba.

Málnapudig

  1. A málnát a cukorral hasonló módon főzzük meg. Az így kapott lekvárt szűrjük le. A mag nélküli pürét tegyük vissza a tűzre.
  2. A keményítőt a tejjel keverjük el, majd adjuk hozzá a málnapüréhez, s főzzük meg, akár egy sima pudingot.

Fehércsoki-mousse

  1. A fehér csokit a tejjel olvasszuk meg. A zselatin duzzasszuk fel 8 ek. hideg vízben, majd adjuk hozzá a forró tejes csokihoz. Hűtsük le.
  2. A tejszínt verjük fel a porcukorral, krémes állagúra. Adjuk hozzá a lehűtött alapot, keverjük jól el.
  3. Vegyünk elő a 22 cm-s formát. A mousse felét öntsük bele, majd tegyük 5 percre fagyasztóba.
  4. Onnan kivéve a fagyott gyümölcsalapot óvatosan helyezzük bele, öntsük rá a többi mousse-t, majd zárjuk az egészet a piros piskóta ráhelyezésével.
  5. Tegyük hűtőbe egy éjszakára, vagy ha glazúrozni szeretnénk, akkor fagyasztóba.

Tükörglazúr

  1. A vizet, cukrot, glükózt és sűrített tejet melegíteni kezdjük, forrás után még kb. 5 percig hagyjuk a tűzön folyamatosan kevergetve.
  2. Egy magas falú edénybe törjük a fehér csokit, majd öntsük rá a szirupot. Adjuk hozzá a felduzzadt zselatint.
  3. 5 percig hagyjuk így állni, majd botmixerrel egyneműsítsük az egészet. Tegyük hozzá az ételfestéket, hogy elérjük a kívánt színt.
  4. A tükörglazúr munkahőmérséklete kb. 35 fok. Ennél ne legyen több, mivel a leolvaszthatja a mousse-t, így nem lesz egyenletes a borítás. Glazúrozás folyamata: egy tányérra tegyünk egy bögrét/müzlis tálat, majd arra a torát, így a fölösleges glazúr szépen lecsorog róla. Mindig fagyott tortára öntsük! A glazúrozás után a tortát hűtőszekrényben engedjük ki. (Egy éjszakát fagyasztóban töltött torta esetén ez kb. 6 óra.)
  5. Jó étvágyat hozzá! :)
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3783
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Bebuska 6 recept

Nyárias ízvilágú finomság, örök kedvenc gyümölcsök, mennyei krémes mousse, és az imádott tükörglazúr. Teljes szerelem. :) Az elkészítéshez szükségünk lesz egy 18, illetve egy 22 cm átmérőjű tortakarikára, egy kis ügyességre és odafigyelésre. Nem tartozik a legkönnyebben elkészíthető sütemények közé, de azt hiszem, az íz és a látvány mindenért kárpótol.

Hozzávalók

Piskóta

Eperkompót

Málnapudig

Fehércsoki-mousse

Tükörglazúr

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...