Epres-málnás fehércsokoládé-mousse tükörglazúrral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bebuska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskóta
-
6g tojás7 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
14 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Eperkompót
Málnapudig
Fehércsoki-mousse
-
27 kcal
-
20g tej11 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
40g habtejszín117 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
6g víz0 kcal
Tükörglazúr
-
10g fehér csokoládé54 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g kukoricaszirup28 kcal
-
22 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
4g víz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
394
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskóta
-
55g tojás69 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Eperkompót
Málnapudig
Fehércsoki-mousse
-
50g fehér csokoládé270 kcal
-
200g tej112 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
6g zselatin20 kcal
-
64g víz0 kcal
Tükörglazúr
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g kukoricaszirup283 kcal
-
225 kcal
-
4g zselatin13 kcal
-
40g víz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
3928
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskóta
-
2.9g tojás4 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Eperkompót
Málnapudig
-
5.3g málna3 kcal
-
5.3g tej3 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
0.5g kukoricakeményítő2 kcal
Fehércsoki-mousse
-
2.6g fehér csokoládé14 kcal
-
10.6g tej6 kcal
-
1.1g porcukor4 kcal
-
21.2g habtejszín62 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
-
3.4g víz0 kcal
Tükörglazúr
-
5.3g fehér csokoládé29 kcal
-
5.3g cukor20 kcal
-
5.3g kukoricaszirup15 kcal
-
12 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
2.1g víz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
208
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 400.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.4 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
394
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.3 g
Zsír
-
Összesen 206.5 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 679 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4007.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 1531 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 1308 mg
-
Nátrium 970 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 484.5 g
-
Cukor 435 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 833.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1264 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 197 mg
-
D vitamin: 136 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 348 mg
-
Retinol - A vitamin: 1238 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 282 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 458 micro
Összesen
3928
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
208
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
1 db tojás
-
3 ek cukor
-
2 ek finomliszt
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 tk sütőpor
-
2 csepp ételfesték
Eperkompót
Málnapudig
-
10 dkg málna
-
1 dl tej
-
2 ek cukor
-
1 csapott ek kukoricakeményítő
Fehércsoki-mousse
-
5 dkg fehér csokoládé
-
2 dl tej
-
1 púpozott ek porcukor
-
4 dl habtejszín
-
3 teáskanál zselatin
-
8 ek víz
Tükörglazúr
-
10 dkg fehér csokoládé
-
10 dkg cukor
-
7 dkg sűrített tej (cukrozott)
-
2 teáskanál zselatin
-
5 evőkanál víz
-
3 csepp ételfesték
Elkészítés
Piskóta
- A piskóta hozzávalóit egy kerek jénai tálba mérjük, mixerrel összedolgozzuk, majd mikrohullámú sütőben kb. 6-7 percig “sütjük” maximális fokozaton.
Eperkompót
- Az epret kockázzuk fel, majd a cukorral megszórva tegyük oda főni. Ez idő alatt a zselatint duzzasszuk fel 6 ek. hideg vízben.
- Kb. 5-6 percig rotyogtatjuk az epret, míg lekvár szerű nem lesz. A tűztől levéve keverjük el benne a duzzadt zselatint, majd öntsük a kisebb (18 cm) formába. Tegyük fagyasztóba.
Málnapudig
- A málnát a cukorral hasonló módon főzzük meg. Az így kapott lekvárt szűrjük le. A mag nélküli pürét tegyük vissza a tűzre.
- A keményítőt a tejjel keverjük el, majd adjuk hozzá a málnapüréhez, s főzzük meg, akár egy sima pudingot.
Fehércsoki-mousse
- A fehér csokit a tejjel olvasszuk meg. A zselatin duzzasszuk fel 8 ek. hideg vízben, majd adjuk hozzá a forró tejes csokihoz. Hűtsük le.
- A tejszínt verjük fel a porcukorral, krémes állagúra. Adjuk hozzá a lehűtött alapot, keverjük jól el.
- Vegyünk elő a 22 cm-s formát. A mousse felét öntsük bele, majd tegyük 5 percre fagyasztóba.
- Onnan kivéve a fagyott gyümölcsalapot óvatosan helyezzük bele, öntsük rá a többi mousse-t, majd zárjuk az egészet a piros piskóta ráhelyezésével.
- Tegyük hűtőbe egy éjszakára, vagy ha glazúrozni szeretnénk, akkor fagyasztóba.
Tükörglazúr
- A vizet, cukrot, glükózt és sűrített tejet melegíteni kezdjük, forrás után még kb. 5 percig hagyjuk a tűzön folyamatosan kevergetve.
- Egy magas falú edénybe törjük a fehér csokit, majd öntsük rá a szirupot. Adjuk hozzá a felduzzadt zselatint.
- 5 percig hagyjuk így állni, majd botmixerrel egyneműsítsük az egészet. Tegyük hozzá az ételfestéket, hogy elérjük a kívánt színt.
- A tükörglazúr munkahőmérséklete kb. 35 fok. Ennél ne legyen több, mivel a leolvaszthatja a mousse-t, így nem lesz egyenletes a borítás. Glazúrozás folyamata: egy tányérra tegyünk egy bögrét/müzlis tálat, majd arra a torát, így a fölösleges glazúr szépen lecsorog róla. Mindig fagyott tortára öntsük! A glazúrozás után a tortát hűtőszekrényben engedjük ki. (Egy éjszakát fagyasztóban töltött torta esetén ez kb. 6 óra.)
- Jó étvágyat hozzá! :)
- Sütés ideje: 6 perc
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3783
- Feltöltés dátuma: 2019. április 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Bebuska
6 recept
Nyárias ízvilágú finomság, örök kedvenc gyümölcsök, mennyei krémes mousse, és az imádott tükörglazúr. Teljes szerelem. :) Az elkészítéshez szükségünk lesz egy 18, illetve egy 22 cm átmérőjű tortakarikára, egy kis ügyességre és odafigyelésre. Nem tartozik a legkönnyebben elkészíthető sütemények közé, de azt hiszem, az íz és a látvány mindenért kárpótol.