Epres mákparfé
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Sandrine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
25g mák131 kcal
-
25g eper8 kcal
-
67g habtejszín195 kcal
-
45 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
2g barna cukor6 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
8g xilit20 kcal
-
0 kcal
Összesen
405
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
150g mák788 kcal
-
150g eper45 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
50g fehér csokoládé270 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
2g balzsamecet2 kcal
-
50g xilit120 kcal
-
0 kcal
Összesen
2431
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
18.2g mák96 kcal
-
18.2g eper5 kcal
-
48.7g habtejszín142 kcal
-
6.1g fehér csokoládé33 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
1.2g barna cukor5 kcal
-
0.2g balzsamecet0 kcal
-
6.1g xilit15 kcal
-
0 kcal
Összesen
296
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 33.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 850.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 427 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 279 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 65.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
405
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.6 g
Zsír
-
Összesen 202.4 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 455 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5101.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 2564 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 574 mg
-
Foszfor 1672 mg
-
Nátrium 225 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133.6 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 393.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1122 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 1101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 250 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
2431
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 620.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 312 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 203 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 47.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
296
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg eper
-
4 dl habtejszín
-
5 dkg fehér csokoládé
-
2 tk citromlé
-
2 teáskanál barna cukor
-
1 tk balzsamecet
-
5 dkg xilit
Elkészítés
- Folpackkal kibélelünk egy püspökkenyérformát (vagy őzgerincformát) úgy, hogy a fólia túllógjon a széleken (ezzel fogjuk befedni a végén a parféalapot).
- A habtejszínt 15 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy kellően hideg legyen.
- Az epret apró kockákra daraboljuk, 2 tk vízzel, ugyanennyi barna cukorral, citromlével és a balzsamecettellassú tűzűn melegítjük kb. 2 percig, míg levet ereszt, aztán hagyjuk kihűlni.
- A mákot összekeverjük kevés reszelt citromhéjjal és a xilittel. A fehércsokit mikróban megolvasztjuk.
- A tejszínt habbá verjük, fakanállal óvatosan hozzákeverjük a xilites mákot, a fehércsokit és megkóstoljuk, ha nem elég édes, folyékony édesítővel ízesítjük.
- A parféalap egyharmadát a formába simítjuk, erre kanalazzuk egyenletesen az eperragu felét, újabb tejszínhab következik, majd eper, végül a tejszínhabbal fejezzük be a rétegezést. A folpackot ráhajtjuk a parféra, mintegy becsomagoljuk vele. Mehet be a mélyhűtőbe egy éjszakára.
- Másnap 10 percreáttesszük a sima hűtőbe,ezutánkiboríthatjuk a formából. Leszedjük róla a folpackot, és meleg vízbe mártott késsel lehet szépen szeletelni. Eperpürével tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 151
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 10446
- Feltöltés dátuma: 2012. május 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sandrine
57 recept
Az egyik főzős magazin tavaszi számában találtam a receptet, csak ott meggyel készült, nem eperrel. Isteni desszert!