r
Nosalty Logó

Epres krémes Rea konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rea
Epres krémes Rea konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 917 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5500 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 206 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 917 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83 g

Zsír

  • Összesen
    303.5 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3525.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1703 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    820 mg
  • Nátrium
    735 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    596.6 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    719.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2622 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2525 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1125 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 5500 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és minimum egy órára a hűtőbe tesszük.
  2. 2 lapot sütünk. Én egy gáztepsit használtam. Ezt akár előző nap is megtehetjük. A tésztát sülés előtt szurkáljuk meg villával, hogy ne púposodjon fel. Annyira.:)
  3. A pudingot megfőzzük a tejben a cukorral, kevergetve kihűtjük.
  4. Felverjük a tejszínt. Először cukrászhabbal, másodszor "igazi" tejszínnel készítettem, utóbbival persze finomabb, csak nem lesz olyan szépen szeletelhető. Ez esetben lehet növelni a zselatin mennyiségét, de én inkább a kanalazás mellett döntöttem.
  5. Ha a puding már majdnem kihűlt, kicsi vízben (kb. 0,5 dl) felmelegítjük a zselatint. Nem forraljuk, kis lángon addig kevergetjük, amíg felolvad.
  6. Belekeverjük a pudingba, jól eldolgozzuk. Ugyanekkor szoktam belekeverni a félig kiengedett eper kb. 2/3-át, és robotgéppel összetöröm őket.
  7. Végül mehet bele tejszínhab és a maradék gyümölcs, ami már nagyobb darabokban megmarad.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2573
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tészta az oldalon található, amit kipróbálás óta rendszeresen használok. A krém az csak amolyan "dobjunk össze valami finomat" céllal készült, de most igyekszem leírni, hogy legközelebb magam is elő tudjam szedni az arányokat.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...