r
Nosalty Logó

Epres kosárkák Afraa konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres kosárkák Afraa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1261 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2520 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 393 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    81 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    469 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 1261 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    162.1 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1122.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.4 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    958 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    938 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 2520 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 393 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a porcukrot szitáljuk össze, majd kisebb darabokban adjuk hozzá a vajat. Morzsoljuk szét, amíg a keverék morzsaszerű nem lesz.
  2. A tojássárgáját keverjük el a vízzel, majd öntsük hozzá a lisztes keverékhez, és addig gyúrjuk, míg egy szép, rugalmas tésztát nem kapunk. Formázzuk gombóccá.
  3. Lisztezzük be kicsit a tésztagombócot, majd fóliázzuk be, és tegyük a hűtőbe min. 30 percre.
  4. Vegyük ki a tésztát a hűtőből, és nyújtsuk ki kb 3 mm vastagságúra. Egyszer Rachel Allen műsorában láttam egy jó módszert: két fólia közé tegyük a tésztát és úgy nyújtsuk, garantáltan nem ragad, nem szakad.
  5. Egy pogácsaszaggatóval (kb 7.5 cm átmérőjű legyen) nyomjunk korongokat a tésztából, majd a megvajazott muffinmélyedésekbe nyomogassuk bele őket. Az alját szurkáljuk meg villával, majd előmelegített sütőben süssük aranybarnára.
  6. Ha kihűltek a kosárkáink, könnyen ki tudjuk szedni a formából.
  7. A krémhez melegítsük meg a tejszínt a vajjal, majd ha forr, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a fehércsokit és a pürésített banánt. Ha kihűlt, keverjük hozzá a mascarponét is.
  8. Az epret a vaníliával (vagy vaníliás cukorral) turmixoljuk össze.
  9. A kosárkák aljára tegyünk egy keveset az eperpüréből, majd a maradékot keverjük össze a banános csokikrémmel, és töltsük csordultig a süteményeket. Én csokireszelékkel díszítettem, de természetesen lehet mással is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2071
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még régebben, kezdő háziasszony koromban próbálkoztam először kosárkát készíteni. Katasztrófa lett a végeredmény. Alig akart kijönni a formából. :( Aminek mégis nagy nehezen sikerült, a kezemben porladt szét. Mondanom se kell, felkerült a "fekete listámra".. Én ilyet aztán soha többet. Mígnem a "Nagy sütiskönyv gyerekeknek" című (értelemszerűen) gyerekeknek íródott édességes könyvben rájuk nem leltem újra. Ha ezt egy kis csemete meg tudja csinálni, akkor én is! - csatakiáltással be is vackoltam magam a konyhába, és nekiálltam a "múlt sarának lemosására". :) Hogy én miért nem ezzel kezdtem anno?

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...