r
Nosalty Logó

Epres-kókuszos gyümölcskrémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-kókuszos gyümölcskrémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2396 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4788 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 195 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    97.1 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2550.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    656 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.7 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    915 micro
Összesen 2396 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.8 g

Zsír

  • Összesen
    194.3 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5101.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    1480 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1313 mg
  • Nátrium
    1738 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    639.5 g
  • Cukor
    467 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    561.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    1388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    594 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1830 micro
Összesen 4788 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, majd kivajazunk egy tepsit vagy tortaformát, és félretesszük.
  2. Habbá verjük a 8 tojásfehérjét, amikor már majdnem kész, kanalanként hozzáadjuk a 8 ek cukrot. Addig verjük tovább,amíg a tálat lefelé fordítva sem indul útjára.
  3. Ha kész a hab, belekeverjük a 20 dkg kókuszreszeléket.
  4. A lisztet összekeverjük az 1 kk szódabikarbónával és egy csipet sóval, majd a habhoz adjuk.
  5. Beleöntjük a tepsibe vagy tortaformába, és betesszük az előmelegített sütőbe. Addig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz. Ez kb. 20-25 perc.
  6. A krémhez fölforralunk 1 liter tejet 2 csomag vaníliás cukorral. Ha fölforrt, félrehúzzuk.
  7. Habosra keverjük a 8 tojássárgáját a 30 dkg cukorral, majd apránként hozzáadjuk a 14 dkg lisztet.
  8. A tejet újra visszatesszük a tűzre, és kis lángon, állandó kevergetés mellett (!) hozzáadjuk a cukros-lisztes masszát.
  9. Kézi habverővel addig kevergetjük, míg megkapja a megfelelő krémes-pudingos állagot. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
  10. Ha a piskóta és a krém is teljesen kihűlt, megkenhetjük a piskótát a krémmel, majd díszíthetjük eperrel vagy más tetszés szerinti gyümölccsel/gyümölcsökkel.
  11. Díszítés után tegyük hűtőbe legalább 4 órára!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1000 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2285
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az 1. házassági évfordulónkra készült.:) Erre az alkalomra szerettem volna valami finomat és szépet sütni Férjnek, valamit, amit tényleg szeret. Sok minden megfordult a fejemben, de végül emellett döntöttem. Nagyon egyszerű és isteni finom!;)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...