r
Nosalty Logó

Epres-kecskesajtos pitypangsaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Epres-kecskesajtos pitypangsaláta
adag
Előkészítés
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 483 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    748 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1658 micro
Összesen 241 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1355.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    1496 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3317 micro
Összesen 483 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    864 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha frissen megkóstolva túl kesernyésnek ítélnénk meg a pitypangleveleket, akkor a saláta készítése előtt áztassuk vízbe egy órára.
  2. Aztán a szárak végét levágva egészben vagy kisebb darabokba tépkedve tegyük egy tálba.
  3. Fektessük a zöld levelekre a hosszában szelt epret, adjuk hozzá a kockára vágott sajtot és a vékonyan szeletelt lila hagymát.
  4. Sózzuk, borsozzuk, chilipehellyel ízesítjük, majd locsoljuk meg minél sűrűbb balzsamecettel (aki nem szereti, citromlével csepegtesse) és mézzel vagy golden sziruppal. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1286
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 18.

Ajánló

Ehhez a színpompás salátához más zöld leveleket is keverhettek, pl. bébispenótot, rukkolát, madársalátát. A kecskesajtot morzsolhatjátok is rá, úgy jobban összeérnek az ízek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Friss, illatos, és akár a kertből is beszerezheted a pitypangleveleket hozzá. Tavasztól nyár közepéig lesz rá lehetőséged, próbád ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...