r
Nosalty Logó

Epres joghurttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres joghurttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A dekoráláshoz

A tortaforma előkészítéséhez

Összesen 230 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A dekoráláshoz

A tortaforma előkészítéséhez

Összesen 2759 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A dekoráláshoz

A tortaforma előkészítéséhez

Összesen 152 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 230 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    170.4 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1092 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3384.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1162 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1298 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.7 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1263.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1610 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1584 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 2759 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A dekoráláshoz

A tortaforma előkészítéséhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tésztához keményre verjük a fehérjéket. A sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel. Belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet, és a fehérjét. Kikent tortaformába tesszük, és megsütjük.
  2. Az epreből félreteszünk annyit, amivel a tetejét kirakjuk, ezeket csak ketté szeljük, a többit feldaraboljuk. A joghurtot egy tálba tesszük.
  3. A zselatint elkeverjük 3 kanál vízzel és egy kis joghurttal. A zselatin olvadásáig melegítjük, forralni nem szabad! Félretesszük hűlni, addig felverjük habbá a tejszínt. A langyos zselatint először egy kis joghurttal elkeverjük,majd a többi joghurthoz keverjük,és beleforgatjuk a habot,és az epret.
  4. A kapcsos tortaforma oldalát kikenjük margarinnal azért, hogy a végén könnyebben szelhessük. A krémet ráöntjük a piskótára. Hűtőbe tesszük, míg megdermed.
  5. A formát késsel körbevágjuk (én hajszárítóval melengettem,így az olvadt margarin miatt le tudtam szedni a peremet), és leszedjük. Felverjük a tejszínt a habfixel (vagy a Hulalát, de akkor nem kell habfix), és a torta szélét kidíszítjük, majd a közepét kirakjuk eperrel. A tortazselét a zacskón lévő utasítás szerint elkészítjük, és az eperre öntjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 46783
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyu szülinapjára készültem vele. Mivel januári, én fagyasztott eperrel csináltam, amit szűrőben hagytam felolvadni, hogy a leve lecsöpögjön. Ezt a zselénél használtam fel.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A dekoráláshoz

A tortaforma előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...