r
Nosalty Logó

Epres-joghurtos túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Epres-joghurtos túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 390 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4672 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 153 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.1 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 390 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.7 g

Zsír

  • Összesen
    316.3 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8928.9 g
  • Cink
    1957 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1652 mg
  • Vas
    1508 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    2651 mg
  • Nátrium
    660 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    64 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.2 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2126.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2320 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    595 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 4672 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.4 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta készítése:
  2. A vajat megolvasztjuk és hűlni hagyjuk.
  3. Az epret mossuk, lecsumázzuk.
  4. A tojások fehérjét a cukorral és pár csepp citromlével kemény habbá verjük.
  5. Hozzáadjuk a tojássárgákat egyesével, majd a lisztet kanalanként.
  6. Citromhéjat reszelünk hozzá és adjuk a langyos olvasztott vajat.
  7. Lazán összekeverjük és tortaformába öntjük.
  8. Forró sütőbe tesszük, takarék lángon megsütjük.
  9. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk.
  10. Amikor a tészta kihűlt, a tortaforma peremét vajas papírral átkenjük és félbevágott eperszemekkel körberakjuk.
  11. Pár szép szem epret a díszítéshez félreteszünk, a többit nagyobb darabokra vágjuk.
  12. Beleöntjük a krémet és legalább két órára hűtőbe tesszük.
  13. A krém készítése:
  14. A vajat megolvasztjuk és hűlni hagyjuk.
  15. A túrót a cukorral és a langyos vajjal jól átkeverjük.
  16. Citromhéjat reszelünk rá.
  17. A joghurtot a zselatinnal állandó keverés közben összemelegítjük.
  18. Melegen a túróhoz adjuk, elkeverjük.
  19. Lazán hozzákeverjük a darabolt eperszemeket és az egészet a tésztára öntjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 969
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 140992
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 10.

Ajánló

A friss eper szezonjában.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-joghurtos túrótorta
Harmathy Ildikó 313 recept

A gyümölcsös túrótortáim egyik legkedveltebb formációja. 26 centis tortaformára méretezve.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...