r
Nosalty Logó

Epres joghurtos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres joghurtos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sárga piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sárga piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6604 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sárga piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 158 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.2 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 1104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.9 g

Zsír

  • Összesen
    223.8 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5138 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    1345 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    1844 mg
  • Nátrium
    1298 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    979 g
  • Cukor
    585 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1892.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2097 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    279 mg
  • D vitamin:
    472 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    1432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2067 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2388 micro
Összesen 6604 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

A sárga piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A sárga piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a kétharmad cukorral habosra keverjük a sárgáját. A maradék cukorral a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát , óvatosan, felváltva a fehérjével a sárgájához keverjük. Papíros 30x23 cm-es tepsibe simítjuk, és kb 20 perc alatt megsütjük.
  2. Hagyjuk kihűlni, majd félbevágjuk.

A barna piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a kétharmad cukorral habosra keverjük a sárgáját. A maradék cukorral a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztbe belekeverjük a kakaót, szódabikarbónát, óvatosan, felváltva a fehérjével a sárgájához keverjük. Papíros 30x23 cm-es tepsibe simítjuk, és kb 20 perc alatt megsütjük.
  2. Jól kihűtjük.

A krémhez

  1. Krémhez a pudingot megfőzzük a tejben, és kihűtjük.
  2. Az epret felkockázzuk, ráöntjük a joghurtot.
  3. A zselatint a vízzel elkeverjük, és hagyjuk duzzadni, majd pár másodpercre a mikróba tesszük felolvadni.
  4. A tejszínt habbá verjük a porcukorral.
  5. A joghurtos eperbe lazán belekeverjük a tejszínhabot, a kihűlt pudingot, belecsurgatjuk a zselatint, és közben keverjük.
  6. Összeállítás: egy kevés krémet félreteszünk. A sárga piskótára a krém felét rákenjük, befedjük a barna lappal, krémmel lekenjük és sárga lap. A félretett krémet elkenjük a tetején.

A díszítéshez

  1. Az eper szemeket rárakjuk a krém tetejére.
  2. A tortazselét a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük, és a süti tetején eloszlatjuk úgy, hogy az epret is befedje.
  3. Pár órát hűtőben dermesztjük. Kockára vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30×23
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2927
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyra készítettem ezt a finom süteményt.

Hozzávalók

A sárga piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...