Epres joghurtos szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
A sárga piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
16g víz0 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
-
0 kcal
A barna piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
8g víz0 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
8 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
83g tej47 kcal
-
57 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
42g eper13 kcal
-
83g gyümölcsjoghurt80 kcal
-
83g habtejszín243 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
2g zselatin6 kcal
-
20g víz0 kcal
A díszítéshez
-
42g eper13 kcal
-
4g tortazselé14 kcal
-
83g víz0 kcal
Összesen
1104
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
A sárga piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
96g víz0 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
0 kcal
A barna piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
48g víz0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
46 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
500g tej280 kcal
-
343 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
250g eper75 kcal
-
500g gyümölcsjoghurt480 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
120g víz0 kcal
A díszítéshez
-
250g eper75 kcal
-
24g tortazselé81 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
6604
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
A sárga piskótához
-
7.8g tojás10 kcal
-
2.3g víz0 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
5.9g finomliszt22 kcal
-
0 kcal
A barna piskótához
-
3.9g tojás5 kcal
-
1.1g víz0 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
11.8g tej7 kcal
-
2.1g tejszínízű pudingpor8 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
5.9g eper2 kcal
-
11.8g gyümölcsjoghurt11 kcal
-
11.8g habtejszín35 kcal
-
1.2g porcukor5 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
2.8g víz0 kcal
A díszítéshez
-
5.9g eper2 kcal
-
0.6g tortazselé2 kcal
-
11.8g víz0 kcal
Összesen
158
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25 g
Zsír
-
Összesen 37.3 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 363 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 856.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 307 mg
-
Nátrium 216 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.2 g
-
Cukor 98 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 315.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 349 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 239 mg
-
Retinol - A vitamin: 344 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 398 micro
Összesen
1104
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 149.9 g
Zsír
-
Összesen 223.8 g
-
Telített zsírsav 123 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 2175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5138 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 273 mg
-
Kálcium 1345 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 341 mg
-
Foszfor 1844 mg
-
Nátrium 1298 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 979 g
-
Cukor 585 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1892.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2097 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 279 mg
-
D vitamin: 472 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 441 micro
-
Kolin: 1432 mg
-
Retinol - A vitamin: 2067 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 333 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2388 micro
Összesen
6604
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
158
kcal
Hozzávalók
A sárga piskótához
-
6 db tojás
-
12 evőkanál víz
-
20 dkg cukor
-
25 dkg finomliszt
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
A barna piskótához
-
3 db tojás
-
6 evőkanál víz
-
10 dkg cukor
-
12.5 dkg finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
A krémhez
-
5 dl tej
-
2 csomag tejszínízű pudingpor
-
10 dkg cukor
-
25 dkg eper
-
5 dl habtejszín
-
5 dkg porcukor
-
2 ek zselatin
-
1.2 dl víz
A díszítéshez
Elkészítés
A sárga piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk, a kétharmad cukorral habosra keverjük a sárgáját. A maradék cukorral a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát , óvatosan, felváltva a fehérjével a sárgájához keverjük. Papíros 30x23 cm-es tepsibe simítjuk, és kb 20 perc alatt megsütjük.
- Hagyjuk kihűlni, majd félbevágjuk.
A barna piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk, a kétharmad cukorral habosra keverjük a sárgáját. A maradék cukorral a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztbe belekeverjük a kakaót, szódabikarbónát, óvatosan, felváltva a fehérjével a sárgájához keverjük. Papíros 30x23 cm-es tepsibe simítjuk, és kb 20 perc alatt megsütjük.
- Jól kihűtjük.
A krémhez
- Krémhez a pudingot megfőzzük a tejben, és kihűtjük.
- Az epret felkockázzuk, ráöntjük a joghurtot.
- A zselatint a vízzel elkeverjük, és hagyjuk duzzadni, majd pár másodpercre a mikróba tesszük felolvadni.
- A tejszínt habbá verjük a porcukorral.
- A joghurtos eperbe lazán belekeverjük a tejszínhabot, a kihűlt pudingot, belecsurgatjuk a zselatint, és közben keverjük.
- Összeállítás: egy kevés krémet félreteszünk. A sárga piskótára a krém felét rákenjük, befedjük a barna lappal, krémmel lekenjük és sárga lap. A félretett krémet elkenjük a tetején.
A díszítéshez
- Az eper szemeket rárakjuk a krém tetejére.
- A tortazselét a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük, és a süti tetején eloszlatjuk úgy, hogy az epret is befedje.
- Pár órát hűtőben dermesztjük. Kockára vágva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30×23
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2929
- Feltöltés dátuma: 2014. január 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Karácsonyra készítettem ezt a finom süteményt.