r
Nosalty Logó

Epres habos sütemény Helga konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Helga1
Epres habos sütemény Helga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1157 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 9245 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 286 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    899.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.4 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    471 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 1157 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    105.4 g

Zsír

  • Összesen
    471.5 g
  • Telített zsírsav
    282 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7192.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1621 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    2693 mg
  • Nátrium
    2302 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1171 g
  • Cukor
    653 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1316.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3840 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    267 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    909 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3770 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    830 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1418 micro
Összesen 9245 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját, margarint, cukrot, vaníliás cukrot, sót, citromlevet jót összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a tésztához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, kihűtjük.
  4. A szörp és víz keverékével pudingot főzünk, ha kihűlt, rákenjük a tésztára.
  5. A felolvadt epret botmixerrel pépesítjük, és rákenjük a pudingra.
  6. A tejszínből kemény habot verünk, és rásimítjuk a sütinkre.
  7. Tetejére ráhelyezzük a kekszeket, és olvasztott csokival díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12746
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, könnyű sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...