r
Nosalty Logó

Epres-görög joghurtos túrótorta sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
uutakacs
Epres-görög joghurtos túrótorta sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 594 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 4730 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 193 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    935.7 g
  • Cink
    244 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    188 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    136 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    23 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    113 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 594 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179 g

Zsír

  • Összesen
    212.5 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7485.9 g
  • Cink
    1951 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    1503 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1605 mg
  • Nátrium
    1428 mg
  • Réz
    75 mg
  • Mangán
    62 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    540.9 g
  • Cukor
    422 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1087.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    690 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    340 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    900 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 4730 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.7 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. Az alaphoz a zabfalatot aprítóban megőröljük, hozzákeverjük a vajat, és a folpack-kal bélelt tortaforma alján egyenletesen elterítjük a masszát.
  2. Félbevágott eperszemekkel (kb. 12 db) körberakjuk. A többi epret apró kockára vágjuk.
  3. A túrót villával áttörjük, hozzákeverjük a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a porcukrot.
  4. A joghurtba belekeverjük a zselatint, majd addig melegítjük (nem főzzük fel!), amíg a zselatin fel nem olvad. Belekeverjük a mézet, majd még melegen a túróhoz keverjük.
  5. Az alapra kanalazzuk a túrós krém felét, ezen egyenletesen eloszlatjuk a felkockázott epreket, majd rákanalazzuk a krém másik felét is.
  6. Tálalásig kb. 2 órát hűtjük, hogy megdermedjen. Eper szemekkel díszítjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 522
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 62089
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 02.

Ajánló

Meleg tavaszi és nyári napokra, amikor nincs kedvünk sütni, és valami könnyű édességre vágyunk. Vagy szülinapi tortára.:-) Az alapba tehetünk 2 ek kakaóport is, úgy is nagyon finom. Aki édesebb tortára vágyik, az használhat több cukrot is. Más szezonban készülhet más gyümölccsel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
uutakacs 15 recept

Kaptam szülinapomra egy rekesz epret a férjemtől. Főztem belőle lekvárt, és elkészült a szülinapi/gyereknapi epertorta is belőle.

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...