r
Nosalty Logó

Epres-fehércsokis-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
B.Anita
Epres-fehércsokis-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 422 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 5065 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 193 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 422 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.2 g

Zsír

  • Összesen
    340.7 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6542.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1553 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    2553 mg
  • Nátrium
    2034 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.5 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1081 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    641 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    498 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    1243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    633 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2189 micro
Összesen 5065 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és elkeverjük a habbal.
  3. Az egy csomag sütőport és a 8 evőkanál lisztet elvegyítjük a habbal. Majd a masszát egy kivajazott tortaformába öntjük.
  4. 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha megsült, félbevágjuk, és hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A tejszínt a habfixálóval felverjük. Majd hozzáadjuk a mascarponét.
  2. A fehér csokit vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzáadjuk a tejszínhabhoz.
  3. A zselatint forró vízben feloldjuk, és ezt is hozzáadjuk a krémhez.
  4. Az epreket feldaraboljuk, a krémhez adjuk, és robotgéppel összedolgozzuk.

Díszítés

  1. A piskóta alsó részét visszarakjuk a tortaformába. A torta oldalát kirakjuk félbevágott eprekkel, majd rárakjuk a krémet, és a tetejére feltesszük a piskóta másik felét. Pár órát hűtőben pihentetjük.
  2. Majd kivesszük a tortát a formából, a tetejére tejszínhabot teszünk, és ízlés szerint csokival és eperrel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 16528
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
B.Anita 1 recept

A tortához célszerű nagyobb epreket választani. 

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...