r
Nosalty Logó

Epres-fehér csokis muffin mézes eperöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-fehér csokis muffin mézes eperöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A muffinhoz

Az öntethez

Összesen 793 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A muffinhoz

Az öntethez

Összesen 3170 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A muffinhoz

Az öntethez

Összesen 263 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 793 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    188.5 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    927 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2318.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1151 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.6 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    571.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1407 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1382 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1179 micro
Összesen 3170 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

A muffinhoz

Az öntethez

Elkészítés

A muffinhoz

  1. A tészta szárazanyagát összekeverjük. Megolvasztjuk a vajat, belekeverjük a felvert tojást, majd a száraz összetevőkkel simára elkeverjük.
  2. A tábla csokit feldaraboljuk tetszés szerint, a tésztába keverjük, majd beleadagoljuk a muffinformába félig a tésztát.
  3. Ezt követően a megtisztított eperdarabokat a tészta tetejére helyezzük, majd erre vékony réteget képzünk a maradék masszából.
  4. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (Nem használtam papírkosarat.)
  5. Az öntethez az eperdarabokat összetörjük villával, hozzáadjuk a cukrot és a mézet. Jól összekeverjük, majd kis tűzön az ásványvízzel összefőzzük. Fontos, hogy épp addig főzzük, amíg a cukor el nem kezd karamellizálódni. Kapunk egy kész mártást, amivel tálaljuk a kész ízletes muffinokat. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4642
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 27.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki gyors finomságra vágyik. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hugom ihlette. :)

Hozzávalók

A muffinhoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...