r
Nosalty Logó

Epres charlotte-torta Júlia konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Epres charlotte-torta Júlia konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A eperszószhoz

A bevonáshoz, díszítéshez

A tortaforma kikenéséhez

Összesen 596 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A eperszószhoz

A bevonáshoz, díszítéshez

A tortaforma kikenéséhez

Összesen 4778 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A eperszószhoz

A bevonáshoz, díszítéshez

A tortaforma kikenéséhez

Összesen 283 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 596 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    217.8 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2911.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1092 mg
  • Nátrium
    779 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    652.7 g
  • Cukor
    411 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1877 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1842 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    598 micro
Összesen 4778 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A eperszószhoz

A bevonáshoz, díszítéshez

A tortaforma kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, kilisztezünk.
  2. A cukrot a vajjal habosra keverjük, és egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a vaníliát.
  3. A sütőport elkeverjük a lisztben, és felváltva a tejjel a krémes tésztához adjuk mindkettőt.
  4. Ha a tészta már sima, az előkészített tortaformába öntjük, és 30-40 perc alatt, vagy amíg el nem készül (tűpróba) sütjük, majd félretesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. Ez alatt az epret kicsumázzuk, megmossuk, és felszeleteljük. Egy edényben elkezdjük melegíteni egy kevés cukorral. Akkor lesz jó, ha kicsit besűrűsödik. Hagyjuk hűlni.
  6. Felverjük a tejszínt, és az egész tortát beborítjuk vele, majd az oldalát (nálam elég volt) félbevágott babapiskótával díszítjük. Az eperszósszal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2529
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lehet, hogy érdemes valamilyen krémet pakolni bele, én ezt a lépést kihagytam, de a piskóta így is nagyon finom és omlós volt, semmiképpen sem volt száraz.

Hozzávalók

A tésztához

A eperszószhoz

A bevonáshoz, díszítéshez

A tortaforma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...