Epres charlotte-torta Júlia konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Júlia
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
26g cukor99 kcal
-
14g vaj103 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
24g finomliszt86 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
15g tej8 kcal
A eperszószhoz
A bevonáshoz, díszítéshez
-
38g habtejszín110 kcal
-
25g babapiskóta94 kcal
-
0g eper0 kcal
A tortaforma kikenéséhez
-
2g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
Összesen
596
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
205g cukor793 kcal
-
115g vaj825 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
190g finomliszt692 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
120g tej67 kcal
A eperszószhoz
A bevonáshoz, díszítéshez
-
300g habtejszín876 kcal
-
200g babapiskóta752 kcal
-
3g eper1 kcal
A tortaforma kikenéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
4778
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
12.2g cukor47 kcal
-
6.8g vaj49 kcal
-
6.5g tojás8 kcal
-
0.6g vaníliaaroma0 kcal
-
11.3g finomliszt41 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
7.1g tej4 kcal
A eperszószhoz
A bevonáshoz, díszítéshez
-
17.8g habtejszín52 kcal
-
11.9g babapiskóta45 kcal
-
0.2g eper0 kcal
A tortaforma kikenéséhez
-
0.8g vaj6 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
Összesen
283
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 27.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 363.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.6 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 235 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 230 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
596
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 62.5 g
Zsír
-
Összesen 217.8 g
-
Telített zsírsav 128 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 970 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2911.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 803 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 1092 mg
-
Nátrium 779 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 652.7 g
-
Cukor 411 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 568.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1877 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 169 mg
-
D vitamin: 148 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 397 mg
-
Retinol - A vitamin: 1842 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 404 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 598 micro
Összesen
4778
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
283
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
205 g cukor
-
115 g vaj
-
2 db tojás
-
2 teáskanál vaníliaaroma
-
190 g finomliszt
-
2 tk sütőpor
-
120 ml tej
A eperszószhoz
A bevonáshoz, díszítéshez
-
3 dl habtejszín
-
200 g babapiskóta
-
3 g eper
A tortaforma kikenéséhez
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt előmelegítjük. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, kilisztezünk.
- A cukrot a vajjal habosra keverjük, és egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a vaníliát.
- A sütőport elkeverjük a lisztben, és felváltva a tejjel a krémes tésztához adjuk mindkettőt.
- Ha a tészta már sima, az előkészített tortaformába öntjük, és 30-40 perc alatt, vagy amíg el nem készül (tűpróba) sütjük, majd félretesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- Ez alatt az epret kicsumázzuk, megmossuk, és felszeleteljük. Egy edényben elkezdjük melegíteni egy kevés cukorral. Akkor lesz jó, ha kicsit besűrűsödik. Hagyjuk hűlni.
- Felverjük a tejszínt, és az egész tortát beborítjuk vele, majd az oldalát (nálam elég volt) félbevágott babapiskótával díszítjük. Az eperszósszal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2529
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Júlia
207 recept
Lehet, hogy érdemes valamilyen krémet pakolni bele, én ezt a lépést kihagytam, de a piskóta így is nagyon finom és omlós volt, semmiképpen sem volt száraz.