Epres charlotte Boszi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Boszi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
42g eperlekvár116 kcal
A krémhez
-
83g habtejszín243 kcal
-
3g habfixáló10 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
42g eper13 kcal
-
3g zselatinfix4 kcal
A tetejére
-
17g habtejszín49 kcal
-
17g eper5 kcal
Összesen
700
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
250g eperlekvár695 kcal
A krémhez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
250g eper75 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
A tetejére
-
100g habtejszín292 kcal
-
100g eper30 kcal
Összesen
4194
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
17.7g tojás22 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
4.8g finomliszt18 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
13.4g eperlekvár37 kcal
A krémhez
-
26.8g habtejszín78 kcal
-
0.9g habfixáló3 kcal
-
8g porcukor31 kcal
-
13.4g eper4 kcal
-
1.1g zselatinfix1 kcal
A tetejére
-
5.4g habtejszín16 kcal
-
5.4g eper2 kcal
Összesen
224
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 35.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 291 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 476.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.2 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 164.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 357 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 351 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 260 micro
Összesen
700
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.1 g
Zsír
-
Összesen 215.1 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1746 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2861.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 695 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 1165 mg
-
Nátrium 704 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 511 g
-
Cukor 375 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 988.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2142 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 219 mg
-
D vitamin: 376 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 290 micro
-
Kolin: 1008 mg
-
Retinol - A vitamin: 2109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 383 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1562 micro
Összesen
4194
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
224
kcal
Hozzávalók
A piskótához
A krémhez
-
2 csomag habfixáló
-
15 dkg porcukor
-
1 csomag zselatinfix
A tetejére
-
1 dl habtejszín
Elkészítés
A piskótához
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Egy nagy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral.
- A tojásfehérjét elkezdjük felverni a sóval és a citromlével, majd ha már jó kemény, mehet bele a cukor.
- Ha a cukor már nem serceg, egyenként belekeverjük a tojássárgát, majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet, amit fakanállal vagy nagyon lassan kézi robotgéppel óvatosan eldolgozunk.
- A sütőpapíros tepsiben vékonyan elsimítjuk, és a sütőben 10-15 percig sütjük.
- Ha elkészült, kiborítjuk a tepsiből, és lehúzzuk a sütőpapírt. Ha már langyos, szorosan belecsavarjuk egy konyharuhába.
- Ha már kihűlt, kitekerjük a konyharuhából, és megkenjük az eperlekvárral, majd nagyon szorosan újra feltekerjük. Beletekerjük a konyharuhába addig, amíg előkészítjük a további fázist.
- Elkészítjük a krémet: a hideg tejszínt a habfixálóval elkezdjük felverni, majd közben a használati utasításnak megfelelően beletesszük a zselatinfixet. Belekeverjük a porcukrot és a gyümölcsöt. Ha fagyos a gyümölcs, úgy mehet bele.
- Az egész masszát gyors mozdulatokkal átforgatjuk, és félretesszük.
- Egy megfelelő méretű tálat előveszünk, és a félujjnyira szeletelt piskótalapokkal kibéleljük, majd a krémet a bélelt piskótaformába öntjük.
- A még kimaradt piskótával beborítjuk az egészet, lefóliázzuk, és mehet a hűtőbe. Min. 2-3 órára, de jobb ha egy éjszakát hűl.
- Másnap kiborítjuk a formából, a tejszínhabbal és a gyümölccsel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x39
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2560
- Feltöltés dátuma: 2013. november 08.
Ajánló
Bármikor, ha valaki szereti a tejszínes-krémes sütiket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Boszi
159 recept
Nagylányomnak a szülinapjára készült. A képen látható, hogy nem piros a lekvár, vagyis nekem sárgabaracklekvárom volt most, de piros lekvárral szebben néz ki. A tetején nemcsak eper van, mert az kevés volt, így ribizli és meggy is látható a tetején. Ez a mennyiség nekem egy kb. 23 cm átmérőjű és kb. 9 cm magas tálban pont jól elfért. Én Hulala tejszínt használtam, ami édesítve van, így figyelni kell az édesítéssel. Kóstolni kell! Nem szabad nagyon megsütni a piskótát, mert ha kiszárad törik. Figyelni kell!