r
Nosalty Logó

Epres charlotte Boszi konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Boszi
Epres charlotte Boszi konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

700
Kalória
11.4g
Fehérje
85.2g
Szénhidrátok
35.9g
Zsír
164.7g
Víz
291g
Koleszterin
2g
Rost
62.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 700 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4194 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 224 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    164.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 700 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    215.1 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1746 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2861.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    695 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1165 mg
  • Nátrium
    704 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511 g
  • Cukor
    375 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    988.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    1008 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1562 micro
Összesen 4194 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Egy nagy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral.
  3. A tojásfehérjét elkezdjük felverni a sóval és a citromlével, majd ha már jó kemény, mehet bele a cukor.
  4. Ha a cukor már nem serceg, egyenként belekeverjük a tojássárgát, majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet, amit fakanállal vagy nagyon lassan kézi robotgéppel óvatosan eldolgozunk.
  5. A sütőpapíros tepsiben vékonyan elsimítjuk, és a sütőben 10-15 percig sütjük.
  6. Ha elkészült, kiborítjuk a tepsiből, és lehúzzuk a sütőpapírt. Ha már langyos, szorosan belecsavarjuk egy konyharuhába.
  7. Ha már kihűlt, kitekerjük a konyharuhából, és megkenjük az eperlekvárral, majd nagyon szorosan újra feltekerjük. Beletekerjük a konyharuhába addig, amíg előkészítjük a további fázist.
  8. Elkészítjük a krémet: a hideg tejszínt a habfixálóval elkezdjük felverni, majd közben a használati utasításnak megfelelően beletesszük a zselatinfixet. Belekeverjük a porcukrot és a gyümölcsöt. Ha fagyos a gyümölcs, úgy mehet bele.
  9. Az egész masszát gyors mozdulatokkal átforgatjuk, és félretesszük.
  10. Egy megfelelő méretű tálat előveszünk, és a félujjnyira szeletelt piskótalapokkal kibéleljük, majd a krémet a bélelt piskótaformába öntjük.
  11. A még kimaradt piskótával beborítjuk az egészet, lefóliázzuk, és mehet a hűtőbe. Min. 2-3 órára, de jobb ha egy éjszakát hűl.
  12. Másnap kiborítjuk a formából, a tejszínhabbal és a gyümölccsel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x39

Nagylányomnak a szülinapjára készült. A képen látható, hogy nem piros a lekvár, vagyis nekem sárgabaracklekvárom volt most, de piros lekvárral szebben néz ki. A tetején nemcsak eper van, mert az kevés volt, így ribizli és meggy is látható a tetején. Ez a mennyiség nekem egy kb. 23 cm átmérőjű és kb. 9 cm magas tálban pont jól elfért. Én Hulala tejszínt használtam, ami édesítve van, így figyelni kell az édesítéssel. Kóstolni kell! Nem szabad nagyon megsütni a piskótát, mert ha kiszárad törik. Figyelni kell!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!