r
Nosalty Logó

Epres-bazsalikomos túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takibácsi
Epres-bazsalikomos túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 451 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 5387 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 286 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.3 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 451 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.2 g

Zsír

  • Összesen
    301.3 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3939.6 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    609 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1376 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.7 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    729.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1762 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1574 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2221 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4267 micro
Összesen 5387 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.4 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sót és a citromhéjat. Kézzel morzsalékos tésztát készítünk belőle, és közben az olvasztott vajat kisebb adagokban folyamatosan hozzáadjuk.
  2. A tésztából cipót formálunk, és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Ha eleget pihent, vegyük elő, és lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra. Kenjünk ki egy pite/lepény sütőformát vagy egy kapcsos tortaformát vajjal, és béleljük ki a tésztával. Ha sima tortaformát használunk, az oldalára is jusson pár centi magasan, ne csak az aljára.
  4. Ha ezzel megvagyunk, 5-10 perce tegyük be a sütőbe 180 °C-ra kicsit elősütni. (Ne barnuljon meg nagyon.)

Töltelék

  1. A túrót, a mascarpone-t, a tojást és egy kanál barna cukrot keverjünk jól össze, majd öntsük bele az elősütött tortába. Forgassuk, rázogassuk, hogy egyenletesen elterüljön, majd szórjuk meg 2 kanál barna cukorral.
  2. A túrós massza tetejére terítsük rá a bazsalikomleveleket, hogy befedje.
  3. Az eperlekvárt és a balzsamecetet keverjük jól össze, majd öntsük rá a bazsalikommal fedett torta tetejére, és igyekezzünk egyenletesen elteríteni.
  4. Ezek után az epret szeljük vékony szeletekre vagy cikkekre, és fedjük be vele a tortát. Ha készen vagyunk, a maradék 1 kanál barna cukorral hintsük meg, és tegyük a sütőbe. 30-45 percig 180 °C-on légkeveréssel süssük, míg a kilátszó tészta szépen megbarnul.
  5. Sütés közben a töltelék fel fog emelkedni, és a balzsamos eperlekvár szépen körbe fogja ölelni az eper darabokat. Ha megsült, mindenképpen pihentetnünk kell, amíg a töltelék kihűl és megszilárdul annyira, hogy szelni lehessen, különben szét fog folyni az egész! Én egy éjszakára hűtőbe tettem, másnapra tökéletes volt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 767
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-bazsalikomos túrótorta
Takibácsi 27 recept

Olyan szép napos tavaszi idő volt napokig, hogy kedvem támadt valami friss, zamatos ízre, valami gyümölcsösre és túrósra együtt. Hát ez lett belőle, pillanatok alatt elfogyott. Olyan ízeket sikerült összehozni, hogy még most is összefut a nyál a számban, hogy írom ezt a receptet nektek :) Mire elkészült, olyan illat volt a lakásban, mintha egy eperültetvényen lennénk... hmmmm. Egészségetekre :)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...