Epres-bazsalikomos túrótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Takibácsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
33g finomliszt121 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
21g tehéntúró31 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
3g barna cukor13 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
10g eperlekvár28 kcal
-
1g balzsamecet1 kcal
-
5g bazsalikom1 kcal
-
25g eper8 kcal
Összesen
451
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
400g finomliszt1456 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
250g tehéntúró368 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
40g barna cukor152 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
120g eperlekvár334 kcal
-
10g balzsamecet9 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
300g eper90 kcal
Összesen
5387
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
21.3g finomliszt77 kcal
-
4.3g cukor16 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
-
10.6g vaj76 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
13.3g tehéntúró20 kcal
-
13.3g mascarpone54 kcal
-
2.1g barna cukor8 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
-
6.4g eperlekvár18 kcal
-
0.5g balzsamecet0 kcal
-
3.2g bazsalikom1 kcal
-
15.9g eper5 kcal
Összesen
286
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 328.3 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 356 micro
Összesen
451
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.2 g
Zsír
-
Összesen 301.3 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 970 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3939.6 g
-
Cink 656 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 609 mg
-
Vas 511 mg
-
Magnézium 210 mg
-
Foszfor 1376 mg
-
Nátrium 339 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 25 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 541.7 g
-
Cukor 202 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 729.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1762 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 195 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 271 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 301 micro
-
Kolin: 542 mg
-
Retinol - A vitamin: 1574 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2221 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4267 micro
Összesen
5387
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.4 g
-
Cink 35 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 16 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 227 micro
Összesen
286
kcal
Hozzávalók
Tészta
Töltelék
-
25 dkg tehéntúró
-
25 dkg mascarpone
-
4 ek barna cukor
-
1 db tojás
-
6 ek eperlekvár
-
2 ek balzsamecet
-
1 csokor bazsalikom
-
30 dkg eper
Elkészítés
Tészta
- A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sót és a citromhéjat. Kézzel morzsalékos tésztát készítünk belőle, és közben az olvasztott vajat kisebb adagokban folyamatosan hozzáadjuk.
- A tésztából cipót formálunk, és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
- Ha eleget pihent, vegyük elő, és lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra. Kenjünk ki egy pite/lepény sütőformát vagy egy kapcsos tortaformát vajjal, és béleljük ki a tésztával. Ha sima tortaformát használunk, az oldalára is jusson pár centi magasan, ne csak az aljára.
- Ha ezzel megvagyunk, 5-10 perce tegyük be a sütőbe 180 °C-ra kicsit elősütni. (Ne barnuljon meg nagyon.)
Töltelék
- A túrót, a mascarpone-t, a tojást és egy kanál barna cukrot keverjünk jól össze, majd öntsük bele az elősütött tortába. Forgassuk, rázogassuk, hogy egyenletesen elterüljön, majd szórjuk meg 2 kanál barna cukorral.
- A túrós massza tetejére terítsük rá a bazsalikomleveleket, hogy befedje.
- Az eperlekvárt és a balzsamecetet keverjük jól össze, majd öntsük rá a bazsalikommal fedett torta tetejére, és igyekezzünk egyenletesen elteríteni.
- Ezek után az epret szeljük vékony szeletekre vagy cikkekre, és fedjük be vele a tortát. Ha készen vagyunk, a maradék 1 kanál barna cukorral hintsük meg, és tegyük a sütőbe. 30-45 percig 180 °C-on légkeveréssel süssük, míg a kilátszó tészta szépen megbarnul.
- Sütés közben a töltelék fel fog emelkedni, és a balzsamos eperlekvár szépen körbe fogja ölelni az eper darabokat. Ha megsült, mindenképpen pihentetnünk kell, amíg a töltelék kihűl és megszilárdul annyira, hogy szelni lehessen, különben szét fog folyni az egész! Én egy éjszakára hűtőbe tettem, másnapra tökéletes volt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 768
- Feltöltés dátuma: 2016. április 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Takibácsi
27 recept
Olyan szép napos tavaszi idő volt napokig, hogy kedvem támadt valami friss, zamatos ízre, valami gyümölcsösre és túrósra együtt. Hát ez lett belőle, pillanatok alatt elfogyott. Olyan ízeket sikerült összehozni, hogy még most is összefut a nyál a számban, hogy írom ezt a receptet nektek :) Mire elkészült, olyan illat volt a lakásban, mintha egy eperültetvényen lennénk... hmmmm. Egészségetekre :)