Epres-banános-áfonyás joghurtkrém
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
3g lapzselatin11 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
63g ricotta94 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
13g eperlekvár35 kcal
-
13g áfonyadzsem35 kcal
-
13g banán7 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
Összesen
444
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
12g lapzselatin42 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
250g ricotta375 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
50g eperlekvár139 kcal
-
50g áfonyadzsem139 kcal
-
50g banán28 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
Összesen
1769
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1.3g lapzselatin5 kcal
-
21.9g joghurt13 kcal
-
27.4g ricotta41 kcal
-
5.5g cukor21 kcal
-
5.5g eperlekvár15 kcal
-
5.5g áfonyadzsem15 kcal
-
5.5g banán3 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
27.4g habtejszín80 kcal
Összesen
193
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 27.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 582 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 238 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.3 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 143.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 258 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
444
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 42.5 g
Zsír
-
Összesen 109.4 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 426 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2327.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 952 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 754 mg
-
Nátrium 491 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 161.1 g
-
Cukor 120 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 573.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1052 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 1032 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 251 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
1769
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
193
kcal
Hozzávalók
-
6 db lapzselatin
-
200 g joghurt
-
250 g ricotta
-
50 g cukor
-
50 g eperlekvár
-
50 g áfonyadzsem
-
50 g banán
-
1 tk citromlé
-
250 g habtejszín
Elkészítés
- A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A banánt a citromlével pürésítjük.
- A joghurtot simára keverjük a ricottával és a cukorral. A kicsavart zselatint felolvasztjuk, és a krémhez keverjük.
- A krémet 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyik harmadhoz keverjük az eperlekvárt, a másodikhoz a pürésített banánt, a harmadikhoz az áfonyalekvárt. A krémeket a hűtőbe tesszük.
- A tejszínt kemény habbá verjük, körülbelül 4 evőkanálnyit félreteszünk, a maradékot három egyenlő részre osztjuk, és a kocsonyásodó krémekhez keverjük.
- A krémeket 4 pohárba rétegezzük: epres, banános és rá az áfonyás. Legalább 3 órára hűtőbe tesszük. A maradék tejszínnel díszítve tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 643
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Sajnos a képen az epres réteg alig különbözik a banános rétegtől, jobb lett volna málnalekvárral készíteni. Ha nagyon magos a lekvár, melegítsük fel, és passzírozzuk át egy sűrű szitán.