r
Nosalty Logó

Epres-balzsamecetes sajttorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Epres-balzsamecetes sajttorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

687
Kalória
12g
Fehérje
72.2g
Szénhidrátok
37.4g
Zsír
124g
Víz
55.5g
Koleszterin
2.4g
Rost
43.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 687 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2744 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    124 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 687 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    149.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1101.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.7 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    496.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 2744 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

  1. A kekszet egy zárható zacskóban törd össze egy lábos aljával, nyújtófával, kalapáccsal, vagy tedd aprítóba. Ízesítsd a reszelt citromhéjjal, egy csipet sóval és borssal, majd tedd félre.
  2. A zselatinlapokat áztasd be hideg vízbe, és felhasználásig tedd félre.
  3. A balzsamecetet közepesen magas lángon addig forrald, míg kb. a harmadára besűrűsödik, és fényes, szirupos nem lesz. Ez legalább 12-15 perc közepesen magas lángon, adj neki időt. Ezalatt a krémet is el tudod készíteni.
  4. Melegítsd a tejszínt gyöngyözésig, majd vedd le a tűzről, és add hozzá a beáztatott és jól kicsavart zselatinlapokat, és habverővel addig keverd, míg teljesen el nem olvad. Tedd félre hűlni.
  5. A krémsajtot a cukorral robotgéppel keverd krémesre, majd add hozzá a kihűlt tejszínt és a vaníliakivonatot, és folytasd a keverést addig, míg szinte habos nem lesz. Kanalazd szilikon muffinformába, ha nincs ilyened, akkor kiolajozott muffinformába. Mehet a hűtőbe, legalább 4 óra kell neki, Drágáim.
  6. És most jön az eper. Ha elkészült a balzsamecet, akkor a megtisztított eperrel tedd turmixba, és pürésítsd simára. Én nem szoktam édesíteni, jól megy az édes krémhez ez a pikáns szósz, de te megteheted, ha akarod.
  7. Tálaláskor borítsd ki a tortácskákat. Ágyazz meg a morzsával, óvatosan helyezd rá a tortát, majd csurgass rá a szószból. Díszítsd nyers eperszeletekkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Íme egy igazán könnyű kis desszert, csak hagyjatok időt a hűtésre. Egyszemélyes sajttortácskákat készítettem, ráadásul sütés nélkül, az egyik kedvenc gyümölcsömből, amit alig bírok kivárni minden tavasszal. Igen, eltaláltátok, ez az eper!!!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!