r
Nosalty Logó

Epres-aszús tortácska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-aszús tortácska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

Összesen 213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

Összesen 1933 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

Összesen 300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    111.4 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1821.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    799 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.5 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    785 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    772 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 1933 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a cukorral és a mézzel habosra keverjük, majd hozzáadjuka lekvárt és az egyik tojást, jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a másik tojást, azzal is habosra keverjük a masszát.
  2. Mikor egyenletesen elkevertük, hozzáadjuk azaszút, majd asütőporral elkevert lisztet, a kandírozott narancshéjat, és az egészet alaposan elkeverjük.
  3. Mikor a masszánk elkészült, kiolajozott muffin formába adagoljuk úgy, hogy háromnegyedig töltünk vele egy-egy formát. Minden mélyedésbe egy-egy nagyobb szem epret gerezdekre vágva elhelyezünk, majd a tetejére szeletelt mandulát szórunk.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2000
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Patricius Borház versenyének utolsó, aszús fordulójára készítettem ezeket a finom, apró tortácskákat eperrel, ami a szezonalitást képviseli, naranccsal, ami az aszú citrusos ízeiben is megjelenik, és az egészet gesztenyemézzel és mandulával tettem különlegessé. Nagy örömömre pedig sikerült, nyertem ezzel a borfalattal a verseny aszús fordulójában.

Hozzávalók

A tésztához

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...