r
Nosalty Logó

Epertorta weby konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epertorta weby konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 379 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4541 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 197 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 379 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    197.9 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6450.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1940 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    2382 mg
  • Nátrium
    1613 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    637.6 g
  • Cukor
    406 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    872.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1725 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1695 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1123 micro
Összesen 4541 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A sütőforma előkészítéséhez

  1. Piskótakészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjuk (a tálat fejjel lefelé fordítva ellenőrizzük, hogy megfelelő-e a hab, ha nem esik ki, akkor jó).
  2. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd 3 részben hozzáadjuk a langyos vizet. Ezután apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a kakaótés jól elkeverjük.Ha ez kész, fogjuk a fehérjéből felvert habot és két részletben óvatosan hozzákeverjük a tésztához.
  3. Az elkészült tésztát kivajazott tortaformába öntjük és előmelegített sütőben megsütjük. (Nekem a légkeverésesben 15 perc alatt kész. Hagyományos sütőben kellhet neki 20-25 perc is!) Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e!
  4. Krém: Amíg a piskóta sül, elkészítjük a pudingot, a cukor nélkül. Miután kész, megvárjuk, amíg kihűl, ezután elkeverjük a vajat a porcukorral, majd hozzákeverjük a pudingot is. Kis időre, kb 1 órára hűtőbe tesszük.
  5. Eközben a habot felverjük a habfixálóval, és őt is a hűtőbe tesszük. Az epreket megmossuk, a leveleit leszedjük és attól függ mekkorák, félbe, vagy 3-4 részre vágjuk őket.
  6. Ezalatt az idő alatt kihűlt a piskótánk is, amit kettévágunk és a lehűtött krémet beletöltjük. Kicsit megnyomkodjuk, hogy egyenletesen legyen benne a krém, majd megkenjük a habbal, a tetejét és az oldalát egyaránt. A torta szélétkörben és az oldalát is díszíthetjük habzsák segítségével. A szélét mindenképp ajánlott!
  7. A torta tetejére az epreket a közepéről kiindulva körkörösen rakjuk. A tortazselét a leírtak alapján, de csak fél adagokat használva elkészítjük, és ha már kicsit kihűlt,bevonjuk vele az epreket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14995
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt az eperszezon, gondoltam csinálok epertortát, és ez lett belőle! :)

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...