Epertorta weby konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
A sütőforma előkészítéséhez
-
1g vaj8 kcal
A piskótához
-
18g tojás23 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
8 kcal
-
13g víz0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
A díszítéshez
-
25g habtejszín73 kcal
-
0g habfixáló1 kcal
-
33g eper10 kcal
-
1g tortazselé2 kcal
Összesen
379
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
A sütőforma előkészítéséhez
-
14g vaj100 kcal
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
91 kcal
-
150g víz0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
-
45g epres pudingpor171 kcal
-
500g tej280 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
70g vaj502 kcal
A díszítéshez
-
300g habtejszín876 kcal
-
4g habfixáló15 kcal
-
400g eper120 kcal
-
6g tortazselé20 kcal
Összesen
4541
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
A sütőforma előkészítéséhez
-
0.6g vaj4 kcal
A piskótához
-
9.5g tojás12 kcal
-
8.7g finomliszt32 kcal
-
10.8g cukor42 kcal
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
6.5g víz0 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
1.9g epres pudingpor7 kcal
-
21.6g tej12 kcal
-
4.3g porcukor17 kcal
-
3g vaj22 kcal
A díszítéshez
-
13g habtejszín38 kcal
-
0.2g habfixáló1 kcal
-
17.3g eper5 kcal
-
0.3g tortazselé1 kcal
Összesen
197
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 537.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.1 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
379
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 77.7 g
Zsír
-
Összesen 197.9 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1234 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6450.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 1940 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 346 mg
-
Foszfor 2382 mg
-
Nátrium 1613 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 637.6 g
-
Cukor 406 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 872.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1725 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 223 mg
-
D vitamin: 228 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 682 mg
-
Retinol - A vitamin: 1695 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 339 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1123 micro
Összesen
4541
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 279.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
197
kcal
Hozzávalók
A sütőforma előkészítéséhez
-
1 ek vaj
A piskótához
-
4 db tojás
-
20 dkg finomliszt
-
25 dkg cukor
-
4 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
1 csomag epres pudingpor
-
0.5 l tej
-
5 púpozott ek porcukor
-
70 g vaj
A díszítéshez
Elkészítés
A sütőforma előkészítéséhez
- Piskótakészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjuk (a tálat fejjel lefelé fordítva ellenőrizzük, hogy megfelelő-e a hab, ha nem esik ki, akkor jó).
- A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd 3 részben hozzáadjuk a langyos vizet. Ezután apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a kakaótés jól elkeverjük.Ha ez kész, fogjuk a fehérjéből felvert habot és két részletben óvatosan hozzákeverjük a tésztához.
- Az elkészült tésztát kivajazott tortaformába öntjük és előmelegített sütőben megsütjük. (Nekem a légkeverésesben 15 perc alatt kész. Hagyományos sütőben kellhet neki 20-25 perc is!) Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e!
- Krém: Amíg a piskóta sül, elkészítjük a pudingot, a cukor nélkül. Miután kész, megvárjuk, amíg kihűl, ezután elkeverjük a vajat a porcukorral, majd hozzákeverjük a pudingot is. Kis időre, kb 1 órára hűtőbe tesszük.
- Eközben a habot felverjük a habfixálóval, és őt is a hűtőbe tesszük. Az epreket megmossuk, a leveleit leszedjük és attól függ mekkorák, félbe, vagy 3-4 részre vágjuk őket.
- Ezalatt az idő alatt kihűlt a piskótánk is, amit kettévágunk és a lehűtött krémet beletöltjük. Kicsit megnyomkodjuk, hogy egyenletesen legyen benne a krém, majd megkenjük a habbal, a tetejét és az oldalát egyaránt. A torta szélétkörben és az oldalát is díszíthetjük habzsák segítségével. A szélét mindenképp ajánlott!
- A torta tetejére az epreket a közepéről kiindulva körkörösen rakjuk. A tortazselét a leírtak alapján, de csak fél adagokat használva elkészítjük, és ha már kicsit kihűlt,bevonjuk vele az epreket.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 14995
- Feltöltés dátuma: 2012. június 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Itt az eperszezon, gondoltam csinálok epertortát, és ez lett belőle! :)