Epertorta tejszín nélkül
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Margó48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
23g tojás29 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
3 kcal
-
4g víz0 kcal
-
47 kcal
-
23g finomliszt85 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
14 kcal
-
6 kcal
-
0g eperszörp1 kcal
-
21g rizstej10 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
3 kcal
A tetejére
-
42g eper13 kcal
-
1g tortazselé3 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
17g víz0 kcal
Összesen
515
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
48g víz0 kcal
-
64g napraforgó olaj566 kcal
-
280g finomliszt1019 kcal
-
10g sütőpor5 kcal
A krémhez
-
45g epres pudingpor171 kcal
-
21g gyümölcscukor77 kcal
-
2g eperszörp6 kcal
-
250g rizstej118 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A tetejére
-
500g eper150 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
6189
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
11.2g tojás14 kcal
-
10.2g cukor40 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
2g víz0 kcal
-
2.6g napraforgó olaj23 kcal
-
11.4g finomliszt42 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
1.8g epres pudingpor7 kcal
-
0.9g gyümölcscukor3 kcal
-
0.1g eperszörp0 kcal
-
10.2g rizstej5 kcal
-
10.2g margarin73 kcal
-
8.2g porcukor32 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
A tetejére
-
20.4g eper6 kcal
-
0.5g tortazselé2 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
8.2g víz0 kcal
Összesen
254
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 417.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.2 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 96.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 216 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
515
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 63.7 g
Zsír
-
Összesen 295.4 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 138 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 91 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5015.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 181 mg
-
Kálcium 1305 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 2045 mg
-
Nátrium 1267 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 842.2 g
-
Cukor 558 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1161.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2597 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 277 mg
-
D vitamin: 303 micro
-
K vitamin: 248 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 307 micro
-
Kolin: 803 mg
-
Retinol - A vitamin: 2465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1558 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1390 micro
Összesen
6189
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
254
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
25 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
6 ek víz
-
8 ek napraforgó olaj
-
28 dkg finomliszt
-
10 g sütőpor
A krémhez
-
1 tasak epres pudingpor
-
3 ek gyümölcscukor
-
2 ml eperszörp
-
2.5 dl rizstej
-
25 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
-
50 dkg eper
-
1 csomag tortazselé
-
2 ek cukor
-
2 dl víz
Elkészítés
A tésztához
- Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük szárazra, hogy az elkészített tortazselé rajta maradjon.
- A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliával habosra keverjük, közben a vizet hozzáadagoljuk, és az olajat is apródonként, pár perc keverés után már nem géppel.
- Keverőkanállal keverve hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét is lazán hozzákeverjük.
- Sütőpapírral bélelt, 25 cm-es tortaformába tesszük. Előmelegített sütőben kb. 170 C fokon kb. 35-40 percig sütjük (tűpróba). Rácsra téve hűlni hagyjuk.
- Az eperpudinghoz hozzákeverjük a gyümölcscukrot, a 2 evőkanál eperszörpöt és a 2.5 dl rizstejet, sűrűre főzzük.
- A margarint a porcukorral és a vaníliacukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudingos krémmel összekeverjük.
- A kihűlt tésztát kettévágjuk, és belekenjük a krém kisebbik felét, rárakjuk az eperkarikákat, és erre tesszük a torta másik felét. Rákenjük a krémet úgy, hogy az oldalára is jusson, és díszítjük a tortazselével bevont eperszemekkel.
- A piros tortazselét a cukorral és a vízzel forralásig hevítjük (a hátoldalán leírtak alapján). Utána a megszáradt eperszemeket fogvájóra tűzve beleforgatjuk, és rácsra tesszük (gyorsan megköt), ezzel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6212
- Feltöltés dátuma: 2014. április 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Margó48
53 recept
A fiam szülinapjára készítettem, és nem kértek tejszínt, aki akart, kiegészítette vele. Nagyon nagy szemű epreket kaptam, a zselével bevonat után levágtam a vastagabb részt, és a torta közepébe a krémre raktam, így nagyon finom lett, a díszítésben nem vagyok profi.