r
Nosalty Logó

Epertorta tejszín nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Margó48
Epertorta tejszín nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 515 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6189 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 254 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 515 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    295.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5015.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1305 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    2045 mg
  • Nátrium
    1267 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    842.2 g
  • Cukor
    558 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1161.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2597 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    303 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    803 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1558 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1390 micro
Összesen 6189 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük szárazra, hogy az elkészített tortazselé rajta maradjon.
  2. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliával habosra keverjük, közben a vizet hozzáadagoljuk, és az olajat is apródonként, pár perc keverés után már nem géppel.
  3. Keverőkanállal keverve hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét is lazán hozzákeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt, 25 cm-es tortaformába tesszük. Előmelegített sütőben kb. 170 C fokon kb. 35-40 percig sütjük (tűpróba). Rácsra téve hűlni hagyjuk.
  5. Az eperpudinghoz hozzákeverjük a gyümölcscukrot, a 2 evőkanál eperszörpöt és a 2.5 dl rizstejet, sűrűre főzzük.
  6. A margarint a porcukorral és a vaníliacukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudingos krémmel összekeverjük.
  7. A kihűlt tésztát kettévágjuk, és belekenjük a krém kisebbik felét, rárakjuk az eperkarikákat, és erre tesszük a torta másik felét. Rákenjük a krémet úgy, hogy az oldalára is jusson, és díszítjük a tortazselével bevont eperszemekkel.
  8. A piros tortazselét a cukorral és a vízzel forralásig hevítjük (a hátoldalán leírtak alapján). Utána a megszáradt eperszemeket fogvájóra tűzve beleforgatjuk, és rácsra tesszük (gyorsan megköt), ezzel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6212
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Margó48 53 recept

A fiam szülinapjára készítettem, és nem kértek tejszínt, aki akart, kiegészítette vele. Nagyon nagy szemű epreket kaptam, a zselével bevonat után levágtam a vastagabb részt, és a torta közepébe a krémre raktam, így nagyon finom lett, a díszítésben nem vagyok profi.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...