Epertorta scarlett69 konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
scarlett69
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tészta
Krém
-
31g mascarpone126 kcal
-
31g eper9 kcal
-
50g növényi tejszín126 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
3g cukor10 kcal
Összeállítás
-
31g eper9 kcal
-
63g cukorfondant216 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
620
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tészta
Krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
250g eper75 kcal
-
400g növényi tejszín1004 kcal
-
4g zselatin13 kcal
-
20g cukor77 kcal
Összeállítás
-
250g eper75 kcal
-
500g cukorfondant1730 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
4960
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tészta
Krém
-
11.6g mascarpone47 kcal
-
11.6g eper3 kcal
-
18.6g növényi tejszín47 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
0.9g cukor4 kcal
Összeállítás
-
11.6g eper3 kcal
-
23.2g cukorfondant80 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
230
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.2 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 198 micro
Összesen
620
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 107.8 g
Zsír
-
Összesen 224.8 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1088 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2580.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 248 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 776 mg
-
Nátrium 1308 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 617.3 g
-
Cukor 515 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 659.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 469 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 276 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 885 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1583 micro
Összesen
4960
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
230
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Tészta
Krém
-
25 dkg mascarpone
-
25 dkg eper
-
4 dl növényi tejszín
-
2 teáskanál zselatin
-
2 csapott ek cukor
Összeállítás
-
25 dkg eper
-
50 dkg cukorfondant
Elkészítés
Tészta
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a cukrot is, tovább habosítjuk, majd a legalacsonyabb fokozatra kapcsoljuk a robotgépet, és kanalanként hozzáadjuk a rizslisztet is. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk a masszát, és előmelegített 180 fokos sütőben 8 perc alatt készre sütjük.
- Eközben a mascarponét az apró darabokra vágott eperrel és a cukorral kihabosítjuk, majd a Hulalát habbá verjük, a zselatint kb. 1 dl vízben felmelegítjük (nem forraljuk!), végül óvatosan összekeverjük az epres krémet, a habot, és a zselatint is belecsurgatjuk.
- Ezalatt a piskóta is megsült már, ha kihűlt, egy sablon segítségével kivágunk 2 db szív alakot, a maradék piskótát, kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk.
- Az egyik szív alakú lapot tálcára helyezzük, a krémet habzsákba kanalazzuk, és a lap szélére 2 cm-es csíkban krémet nyomunk, erre illesztjük a piskótacsíkokat, majd krém következik, ha jól dolgoztunk, még egy rétegre való piskótacsíkunk lesz, ha véletlen nem, nincs baj, csak alacsonyabb lesz a torta. Megint krém következik, mielőtt a felső lapot ráhelyeznénk, az üreget töltsük meg alaposan megmosott, megszárított eperrel, végül a szív alakú lappal zárjuk le a tortát, a maradék krémmel vonjuk be a torta tetejét és oldalát.
- Tegyük pár órára hűtőbe, ezalatt ha nem kész fondanttal dolgozunk, elkészíthetjük a házit is. Majd porcukorral szórt felületen nyújtsuk ki a pirosra színezett fondantot, majd a nyújtófára tekerve és a tortára ráhajtva burkoljuk be, a felesleges részeket vágjuk le, a zöld fondantból leveleket szúrunk ki, és enyhén nedves felületre felragasztjuk a leveleket is. Végül fogpiszkálóval, pöttyözzük be az "epret."
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 656
- Feltöltés dátuma: 2019. március 21.
Ajánló
Minden eperrajongónak!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
scarlett69
96 recept
Szülinapra készült :)