Epertorta kinguci konyhájából
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
12g finomliszt44 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
6g víz0 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
50g eper15 kcal
-
40g habtejszín117 kcal
-
9 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
25g tej14 kcal
-
4 kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
120g finomliszt437 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
64g víz0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
500g eper150 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
86 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
250g tej140 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
7g finomliszt25 kcal
-
5.8g cukor23 kcal
-
3.7g víz0 kcal
-
12.8g tojás16 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
29.1g eper9 kcal
-
23.3g habtejszín68 kcal
-
1.3g vaníliás pudingpor5 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
1.2g vaj8 kcal
-
14.6g tej8 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 91.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 56.3 g
Zsír
-
Összesen 165.9 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3974 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 1213 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 1473 mg
-
Nátrium 1024 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 282.9 g
-
Cukor 156 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 912.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1567 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 279 mg
-
D vitamin: 251 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 252 micro
-
Kolin: 679 mg
-
Retinol - A vitamin: 1540 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 305 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1118 micro
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Hozzávalók
-
8 evőkanál finomliszt
-
10 ek cukor
-
8 ek víz
-
4 db tojás
-
0.5 kg eper
-
4 dl habtejszín
-
0.5 csomag vaníliás pudingpor
-
2 dkg vaj
-
2.5 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt, kb. 175 fokra kapcsoljuk be.
- Megsütünk egy sima piskótatortát tortaformában értelemszerűen. Két edényt előveszünk egyikbe 4 tojásfehérje és 4 ek víz. A másikba a 4 tojássárgája, a liszt, 8 ek cukor és a szalakáli.
- A fehérjét kemény habbá verjük, ezután a másik edény tartalmát is összedolgozzuk (ha nem akarna összeállni még egy kanál víz mehet bele). Majd a tojásfehérje felét belelapátoljuk, és még géppel keverhetjük, de a másik felét már szép óvatosan csak egyirányba.
- Ezután a kivajazott-lisztezett formába öntjük, és irány az előmelegített sütő. 175-180 fokon kb. 30 percig sütjük. Tűpróba nem árthat soha, de az első 25 percben ne nyitogassuk az ajtót.
- Míg a piskóta sül, elkészítjük a belsejét. Az epret megmossuk, csumázzuk és a felét négybe vágjuk. A másik felét pedig vagy egészbe hagyjuk, vagy félbevágjuk, ez majd a díszítéshez kell. A tejszínt is felverhetjük már most, és használatig betesszük a hűtőbe.
- Elkészítjük a pudingot, de csak összesen 2,5 dl tejből, és nagyon sűrű lesz, ehhez megy a még megmaradt 2 ek cukor és 1 vaníliacukor, és a vanília aroma (ez ízlés szerint, de 2 kupaknál én nem ajánlanék többet, én egyet szoktam). Ebbe belekeverjük egyenlőre az epret. Kb. most mire elmosogatunk, kész is lesz a torta.
- Kivesszük és még melegen a felső kb. 1 cm-t levágjuk. Körbe kb. 1-2 ujjnyi piskótarész után kibelezzük. A belet széttépkedjük, és mehet a pudingos-vaníliás eperhez. Ezt jól összeforgatjuk, és visszakanalazzuk a tortába.
- A tejszínt elővesszük és egy vékony réteget teszünk erre a körre. A piskóta szélére pedig a megmaradt eperből félbevágott darabokkal kirakjuk.
- Rátesszük a kalapot, vagyis a piskóta tetejét. És már csak díszítjük. Körbe és a tetejére is tejszínhab és eper.
- Tegyük hűtőbe kb. 1 órára, de inkább többre.Együk meg! :-)
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4214
- Feltöltés dátuma: 2012. július 10.
Ajánló
A költséget úgy számoltam, ahogy én sütöm. Mindig mindenből a legolcsóbbat veszem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Talán ez az én igazi első receptem. Sok receptet olvastam már, és vettem is innen-onnan ötletet, de így egybe ezt így még nem láttam. És a vicc az egészben, hogy nem is ez volt az eredeti elképzelés, de olyan rossz tejszínt kaptam éppen a boltban, hogy alig volt belőle hab. A márkáját nem írom le, de szörnyű volt. Mégis nagyon finom lett, megéri pepecselni vele, és ha míg sül a piskóta és közben meg tudunk csinálni minden mást, akkor legfeljebb 45 perc alatt kész is lehet vele lenni. Megéri a fáradságot, nem maradt szinte semmi belőle estére, pedig egy 20 szeletes torta jött ki ebből nekem, és voltunk rá 5-en, és délután ötkor vettem elő a hűtőből. Mivel ez 20 szeletes, és ha egy embernek kettőt szánunk, én ezt 10 személyre mondanám, de ha valaki falánk, éppen egyedül is megeheti.