r
Nosalty Logó

Epertorta kinguci konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kinguci1983
Epertorta kinguci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2830 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 284 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    165.9 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3974 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1213 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1473 mg
  • Nátrium
    1024 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.9 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    912.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1567 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    279 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    679 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1540 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1118 micro
Összesen 2830 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt, kb. 175 fokra kapcsoljuk be.
  2. Megsütünk egy sima piskótatortát tortaformában értelemszerűen. Két edényt előveszünk egyikbe 4 tojásfehérje és 4 ek víz. A másikba a 4 tojássárgája, a liszt, 8 ek cukor és a szalakáli.
  3. A fehérjét kemény habbá verjük, ezután a másik edény tartalmát is összedolgozzuk (ha nem akarna összeállni még egy kanál víz mehet bele). Majd a tojásfehérje felét belelapátoljuk, és még géppel keverhetjük, de a másik felét már szép óvatosan csak egyirányba.
  4. Ezután a kivajazott-lisztezett formába öntjük, és irány az előmelegített sütő. 175-180 fokon kb. 30 percig sütjük. Tűpróba nem árthat soha, de az első 25 percben ne nyitogassuk az ajtót.
  5. Míg a piskóta sül, elkészítjük a belsejét. Az epret megmossuk, csumázzuk és a felét négybe vágjuk. A másik felét pedig vagy egészbe hagyjuk, vagy félbevágjuk, ez majd a díszítéshez kell. A tejszínt is felverhetjük már most, és használatig betesszük a hűtőbe.
  6. Elkészítjük a pudingot, de csak összesen 2,5 dl tejből, és nagyon sűrű lesz, ehhez megy a még megmaradt 2 ek cukor és 1 vaníliacukor, és a vanília aroma (ez ízlés szerint, de 2 kupaknál én nem ajánlanék többet, én egyet szoktam). Ebbe belekeverjük egyenlőre az epret. Kb. most mire elmosogatunk, kész is lesz a torta.
  7. Kivesszük és még melegen a felső kb. 1 cm-t levágjuk. Körbe kb. 1-2 ujjnyi piskótarész után kibelezzük. A belet széttépkedjük, és mehet a pudingos-vaníliás eperhez. Ezt jól összeforgatjuk, és visszakanalazzuk a tortába.
  8. A tejszínt elővesszük és egy vékony réteget teszünk erre a körre. A piskóta szélére pedig a megmaradt eperből félbevágott darabokkal kirakjuk.
  9. Rátesszük a kalapot, vagyis a piskóta tetejét. És már csak díszítjük. Körbe és a tetejére is tejszínhab és eper.
  10. Tegyük hűtőbe kb. 1 órára, de inkább többre.Együk meg! :-)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4214
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 10.

Ajánló

A költséget úgy számoltam, ahogy én sütöm. Mindig mindenből a legolcsóbbat veszem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kinguci1983 36 recept

Talán ez az én igazi első receptem. Sok receptet olvastam már, és vettem is innen-onnan ötletet, de így egybe ezt így még nem láttam. És a vicc az egészben, hogy nem is ez volt az eredeti elképzelés, de olyan rossz tejszínt kaptam éppen a boltban, hogy alig volt belőle hab. A márkáját nem írom le, de szörnyű volt. Mégis nagyon finom lett, megéri pepecselni vele, és ha míg sül a piskóta és közben meg tudunk csinálni minden mást, akkor legfeljebb 45 perc alatt kész is lehet vele lenni. Megéri a fáradságot, nem maradt szinte semmi belőle estére, pedig egy 20 szeletes torta jött ki ebből nekem, és voltunk rá 5-en, és délután ötkor vettem elő a hűtőből. Mivel ez 20 szeletes, és ha egy embernek kettőt szánunk, én ezt 10 személyre mondanám, de ha valaki falánk, éppen egyedül is megeheti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...