Epertorta ahogy b-ors készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
A piskótához
-
83g tojás104 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
75g tej42 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
10 kcal
A tetejére
-
3g tortazselé10 kcal
-
38g eper11 kcal
Összesen
1100
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
300g tej168 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A tetejére
-
12g tortazselé41 kcal
-
150g eper45 kcal
Összesen
4394
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
A piskótához
-
22.2g tojás28 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
5.7g napraforgó olaj50 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
20.2g tej11 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
13.4g vaj96 kcal
-
13.4g porcukor52 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
A tetejére
-
0.8g tortazselé3 kcal
-
10.1g eper3 kcal
Összesen
295
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 70.6 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 378 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 936.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 349 mg
-
Nátrium 266 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.4 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 99.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 459 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 228 mg
-
Retinol - A vitamin: 452 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 380 micro
Összesen
1100
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 62.1 g
Zsír
-
Összesen 282.6 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 1510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3746.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 1040 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 1398 mg
-
Nátrium 1065 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 409.5 g
-
Cukor 300 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 398.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1834 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 913 mg
-
Retinol - A vitamin: 1807 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 326 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1522 micro
Összesen
4394
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 26.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
295
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 evőkanál finomliszt
-
1 dl napraforgó olaj
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
3 dl tej
-
3 evőkanál finomliszt
-
20 dkg vaj
-
20 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
-
1 csomag tortazselé
-
15 dkg eper
Elkészítés
A piskótához
- Megcsináljuk a piskótát. Ehhez szétválasztjuk a tojásokat, a sárgákat elkeverjük a cukorral az olajjal és a sütőporos liszttel. A fehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk.
- Kivajazunk egy tortaformát, beleöntjük a tésztát, és megsütjük a piskótát. (Tűpróba!)
- Elkészítjük a krémet: a tejet a liszttel felfőzzük folyamatosan kevergetni kell, mert nagyon csomós lesz), ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot.
- A krémet a kihűlt piskótára kenjünk, tetejét befedjük eperdarabokkal, majd leöntjük tortazselével, amit a csomagolás hátulján lévő utasítások szerint megcsináltunk.
- Pár órára betesszük a hűtőbe.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 18 perc
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8740
- Feltöltés dátuma: 2012. május 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Gyümölcstortának indult, és végül teljesen más lett belőle, ugyanis a gyümölcstortám piskótája nem jött ki a formából... Sikerült kitépkednem persze darabokban... A pudingom meg tiszta csomós lett... Na nem baj, akkor gyorsan csináljunk valami hasonlót... Előkerült a jól megszokott sima tortaforma, és a hólabdához használt fincsi vaníliás krém. Ha valakinek esetleg van valami ötlete, hogy hogyan tudnám kiszedni a gyümölcstorta formából a piskótát, megköszönném, ha megosztaná velem!!! :)