r
Nosalty Logó

Epertorta ahogy b-ors készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epertorta ahogy b-ors készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1100 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4394 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    70.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    936.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.4 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 1100 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    282.6 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3746.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1040 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    1398 mg
  • Nátrium
    1065 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.5 g
  • Cukor
    300 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1834 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    913 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1522 micro
Összesen 4394 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Megcsináljuk a piskótát. Ehhez szétválasztjuk a tojásokat, a sárgákat elkeverjük a cukorral az olajjal és a sütőporos liszttel. A fehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk.
  2. Kivajazunk egy tortaformát, beleöntjük a tésztát, és megsütjük a piskótát. (Tűpróba!)
  3. Elkészítjük a krémet: a tejet a liszttel felfőzzük folyamatosan kevergetni kell, mert nagyon csomós lesz), ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot.
  4. A krémet a kihűlt piskótára kenjünk, tetejét befedjük eperdarabokkal, majd leöntjük tortazselével, amit a csomagolás hátulján lévő utasítások szerint megcsináltunk.
  5. Pár órára betesszük a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8741
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyümölcstortának indult, és végül teljesen más lett belőle, ugyanis a gyümölcstortám piskótája nem jött ki a formából... Sikerült kitépkednem persze darabokban... A pudingom meg tiszta csomós lett...  Na nem baj, akkor gyorsan csináljunk valami hasonlót... Előkerült a jól megszokott sima tortaforma, és a hólabdához használt fincsi vaníliás krém.  Ha valakinek esetleg van valami ötlete, hogy hogyan tudnám kiszedni a gyümölcstorta formából a piskótát, megköszönném, ha megosztaná velem!!! :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...